8,6
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Italië

‘La dolce vita’ beleef je natuurlijk in Italië! Vliegen naar de meeste Italiaanse steden duurt maar kort, waardoor het ideale bestemmingen zijn voor een lang weekend genieten. Slenter door sfeervolle oude straatjes, bewonder de vele culturele hoogtepunten en sluit de dag af met een overheerlijke pizza onder de sterrenhemel. Boek een goedkope stedentrip Italië en bewonder de mooiste highlights van het land.

Cultuur in Italië

Italiaanse steden staan bomvol met de meest prachtige bouwwerken die herinneren aan een rijk verleden. De liefde voor mooie dingen en de uiterlijke kant van het leven is er nog altijd. Gevoel voor stijl, elegant bewegen en zelfvertrouwen sluiten aan op het principe van la bella figura (het goed voor de dag komen). De typische Italiaan is temperamentvol, gepassioneerd en trots op zijn land. De meeste Italianen hebben bovendien een groot sociaal leven, wat zich voornamelijk buiten afspeelt. Ook sociaal contact met familie is erg belangrijk. Tijdens een citytrip Italië geniet je van het typische Italiaanse stadsleven. Begin de dag met een goede cappuccino en brioche (zoet broodje),vind een prachtig paar schoenen in de winkelstraat en geniet op een zonnig terras met een authentieke l’aperitivo (borrel met hapjes). Hier kan Bebsy wel aan wennen!

Praktische informatie Italië

Taal: De officiële taal is natuurlijk het Italiaans. In een heel klein deel van het land wordt Duits of Frans gesproken. In toeristische gebieden wordt er vaak ook een klein beetje Engels gesproken.
Munteenheid: Euro.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Er zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Je hebt een reisstekker nodig als je gebruik wilt maken van een stopcontact.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

De Italiaanse keuken

Is er een plek op aarde waar het eten beter is dan in Italië? Pizza, pasta en ijs zijn slechts enkele specialiteiten van de keuken die succes heeft over de hele wereld. Italianen nemen de tijd voor een uitgebreide maaltijd samen met familie of vrienden. Tussen 13:00 en 15:00 gaan de meesten naar het barretje om de hoek voor een verse lunch. Het avondeten begint met antipasti, een koud voorgerecht om de eetlust op te wekken. Parmaham, brood, olijfolie, focaccia of een kleine salade bijvoorbeeld. I primi is het warme voorgerecht, oftewel pasta in alle soorten en maten. I secondi, het hoofdgerecht, bestaat uit vlees of vis. En laat zeker een plekje over voor tiramisu of andere dolci! Mocht dat toch iets te veel van het goede zijn dan kun je ook nog altijd genieten van een echte limoncello, grappa of espresso.

Hotels in Italië

Hecht je niet zo veel waarde aan een grote kamer? Verblijf dan in een authentiek Italiaans hotel midden in het centrum, met de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Zo heb je alle tijd om de meest bijzondere plekjes van de stad te ontdekken. Liever veel comfort? Bebsy heeft ook een aantal stijlvolle viersterren accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk hier een overzicht van alle hotels in Italië. Alla prossima (tot gauw) in Italië!

Stedentrip Italië

Bebsy biedt diverse stedentrips naar Italië aan:
Stedentrip Florence
Stedentrip Milaan
Stedentrip Napels
Stedentrip Rome
Stedentrip Turijn
Stedentrip Venetië

Hotels in Italië op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Italië

Populairste hotels Italië