8,5
Winnaar 2018
Veilig betalen via
  1

  Stedentrip Venetië

  Boek een goedkope stedentrip Venetië en bewonder de Italiaanse stad gebouwd op meer dan 100 eilanden! Het romantische Venetië biedt een overvloed aan geschiedenis en architectuur. Autorijden is er niet mogelijk dus stap in een gondel en laat je rondleiden over de sfeervolle grachten. Je passeert de mooiste plekjes van de stad, prachtig versierde gebouwen en talloze bruggetjes. In de avond geniet je van verrukkelijke Italiaanse gerechten bij een van de sfeervolle restaurants. Een stedentrip Venetië is een echte traktatie!

  Bezienswaardigheden Venetië

  Het San Marco plein

  Het bekendste plein van Venetië is Piazza San Marco. Het plein wordt gezien als één van de mooiste van de wereld! Het bestaat uit twee delen: een deel aan het meer van Venetië en een middeleeuws deel met een historisch karakter. Aan de rand van het San Marco plein vind je diverse terrassen, winkeltjes en straatverkopers. Daarnaast liggen er een aantal prachtige gebouwen aan het plein. Je bewondert er onder andere de San Marco basiliek (de grootste kathedraal van de stad),de kloktoren Torro dell’Orologio en het gotische Dogepaleis. Het plein ligt maar een klein stukje boven de zeespiegel waardoor het regelmatig onder water komt te staan. 

  De San Marco basiliek

  De beroemdste en grootste kerk van Venetië wordt gezien als een van de mooiste van Europa. De kerk zoals hij er nu staat, stamt uit het jaar 1060 en heeft gotische en byzantijnse bouwstijlen. Het interieur is werkelijk adembenemend! De prachtige mozaïeken, vloeren van marmer, mooie koepels, vele kapellen en het altaar van edelstenen zullen je zeker verrassen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Museum Marciano, al is het alleen maar voor het fantastische uitzicht. Je vindt het museum door de trap te nemen bij de ingang van de basiliek.

  Toon meer bezienswaardigheden

  Het Dogepaleis

  Het enorme Dogepaleis staat eveneens aan het San Marco plein. Het werd gebouwd tussen 1309 en 1424 en was destijds het paleis van de leider, de doge. Het bood behalve woonruimte ook plek voor politieke activiteiten. In de vergaderzalen werden belangrijke beslissingen voor de stad Venetië genomen. Zware criminelen werden gevangen gezet in de cellen op de derde verdieping. Tegenwoordig is een groot deel van het paleis een museum. Reserveer voldoende tijd voor een bezoek, want het zit vol met pracht en praal. De trap der Giganten, de kamer van het Wapenschild en de Zaal van de Grote Raad zijn slechts enkele hoogtepunten die je er tegen komt.

  De kloktoren Torro Dell’Orologio

  De 500 honderd jaar oude kloktoren van Venetië is een echte eyecatcher. De schitterende klok geeft zowel de tijd als de verschillende fases van de maan en de beweging van de zon aan. Het is mogelijk om de toren te beklimmen, maar dan moet je wel tijdig reserveren. Het uitzicht is prachtig!

  Het Canal Grande met de Rialto brug

  Venetië telt meer dan 400 grote en kleinere bruggen. De Rialto brug bij de Canal Grande is echter de meest bekende en oudste brug van de stad. De schitterende boogconstructie laat zich goed fotograferen vanaf één van de andere bruggen. Bezoek de Rialto brug in de ochtend, wanneer je het uitzicht niet hoeft te delen met veel andere toeristen. 

  Hotels in Venetië op de kaart

  Weer & klimaat

  Gemiddelden voor Venetie

  360° foto's

  Populairste hotels Venetië