8,5
Winnaar 2018
Veilig betalen via
  1

  Stedentrip Rome

  Een goedkope stedentrip Rome, dat wil toch iedereen? Rome is écht iedere keer opnieuw genieten. Waar je ook bent, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten is overal wel iets te zien. Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken de charmante straatjes bij op en je hebt dé ingrediënten voor een geweldige citytrip. Prikkel je zintuigen en boek een stedentrip Rome bij Bebsy!

  Bezienswaardigheden Rome

  Het Colosseum

  Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd voor gladiatorenspelen en wilde dierengevechten. Later werd het gevuld met miljoenen liters water voor het naspelen van zeeslagen. Diverse natuurrampen en plunderingen hebben verschillende beschadigingen veroorzaakt. Vanaf 1749 zag de toenmalige paus de historische waarde in van het gebouw en is men begonnen met de restauratie. Hoewel het niet meer zijn oorspronkelijke grootte heeft, is het nog altijd een zeer imposant gebouw. Het indrukwekkende Colosseum is één van de zeven wereldwonderen en trekt ieder jaar miljoenen toeristen.

  De Trevifontein

  De wonderschone en wereldberoemde Trevi fontein ligt aan het Piazza di Trevi en is maar liefst dertig meter hoog en twintig meter breed. Zowel overdag als in de avond is het een prachtig gezicht. Als je wilt terug keren naar Rome doe je er goed aan een munt over je schouder de fontein in te gooien. Ook doet het verhaal de ronde dat je daarna snel je geliefde zal ontmoeten. Alle muntjes die er ingegooid worden doneert de gemeente aan het goede doel. 

  Toon meer bezienswaardigheden

  Het Forum Romanum

  Forum Romanum betekent ‘Romeins marktplein’ in het Latijn. In de oudheid werd deze plek gezien als het centrum van Rome. Nu zijn er veel ruïnes te vinden, zoals de Tempel van Castor en Pollux, Basilica Julia, de Tempel van Saturnus en de Tempel van Vespasianus. Je kunt bij het Forum Romanum naar binnen om de ruïnes van dichtbij te bekijken, maar ook van buiten en bovenaf zijn de ruïnes goed te zien. 

  Het Pantheon

  Het Pantheon vind je het aan Piazza della Rotonda, één van de drukste pleinen van Rome. De tempel werd verwoest door een brand in het jaar 80 na Christus. In het jaar 125 is het volledig hersteld, bijna in dezelfde staat zoals we het nu nog kennen. Veel historische figuren zijn begraven in het Pantheon: de beroemde renaissanceschilder Rafael en zijn verloofde liggen er, net als koning Vittorio Emanuele II en Umberto I. Het interieur is minstens zo mooi en indrukwekkend als de architectuur en de gevel doen vermoeden. De ronde opening in het dak zorgt voor een schitterende lichtinval. 

  Vaticaanstad

  Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en een enclave in Rome. Vanaf het beroemde Sint-Pietersplein spreekt de paus de hele wereld toe tijdens Kerst en Pasen. Vaticaanstad staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten, waaronder de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel. Vanuit de indrukwekkende grote koepel in de Sint-Pietersbasiliek geniet je van een magnifiek uitzicht. De bezoekers zijn een mix van bedevaartgangers en toeristen.

  Hotels in Rome op de kaart

  Weer & klimaat

  Gemiddelden voor Rome

  360° foto's

  Populairste hotels Rome