8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

5 tips voor een stedentrip Athene

2018-06-20

Heb jij een stedentrip Athene al eens overwogen? Wij zeggen doen! Athene is een ontzettend leuke en diverse stad. Stap terug in de tijd naar de periode van de klassieke oudheid, ontdek moderne winkels of ontspan op het strand. Hier kan het allemaal! Productmanager Arnoud heeft de stad afgelopen maand bezocht en geeft je graag zijn beste tips voor een stedentrip Athene. Lees snel verder en word verliefd op deze stad!

#1. Bezoek het Akropolismuseum en de Akropolis

Athene en de Akropolis worden vaak in een adem genoemd. Geen wonder dus dat de eerste tip voor een stedentrip Athene is: bezoek de Akropolis! Maar wist je ook dat er een Akropolismuseum is? Door het Akropolismuseum te bezoeken krijg je een veel beter beeld bij de functie van de Akropolis en hoe het er vroeger uitzag. Bezoek dus eerst het Akropolismuseum en daarna de Akropolis en stel je voor hoe het er destijds aan toe ging. Nog een tip: bezoek de Akropolis aan het einde van de middag of begin van de avond om drukte te vermijden. Zo wordt je bezoek aan de Akropolis helemaal bijzonder! 

Akropolis2

De iconische Akropolis in Athene.

#2. Bewonder street art in Athene

Athene heeft een rauw randje. De stad heeft veel problemen gehad door de economische crisis en dit heeft sporen achtergelaten. Sommige wijken hebben hierdoor hun beste tijd gehad. Toch proberen de bewoners deze wijken op te leuken. Dit doen ze met behulp van street art. Je vindt op vele plekken in de stad indrukwekkende muurschilderingen. Het is een aanrader om een fietstour te boeken, bijvoorbeeld via Baja Bikes de Geheimen van Athene tour. Geef aan wat je interesses zijn en ontdek mooie schilderingen in de wijken Psyri, Exarchei en Metaxourgeio. Ook leer je zo de verhalen achter de muurschilderingen kennen en geloof mij, die zijn soms nog indrukwekkender dan de tekening zelf!

Street art in Athene

Street art in Athene.

#3. Bezoek de levendige Central Municipal Market

Central Municipal Athens Market is een overdekte markt gebouwd door een rijke Athener. Het is gebouwd zodat de armere Atheners een plek hebben waar ze tegen betaalbare prijzen verse producten kunnen kopen. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan kraampjes. Voor vers vlees, vis, specerijen en noten ben je hier aan het juiste adres. Naast het proeven van deze lekkernijen is het ook erg leuk om hier tussen de locals rond te lopen.

Central Municipal Athens Market kraampje

Viskraampje in Central Municipal Athens Market in Athene.

#4. Bezoek de begraafplaats Kerameikos

Treed buiten de begane paden en bezoek de antieke begraafplaats Kerameikos. Deze begraafplaats ligt iets buiten het centrum, maar is lopend goed te bereiken. Het is zeker een bezoek waard! Je vindt hier historische stukken die zo’n 3,5 duizend jaar oud zijn en prachtige grafstenen. Het beroemdste beeld is de tombe van een schatbewaarder met een beeld van een stier, het symbool van de god Dionysos. Het is wat minder toeristisch en echt een unieke ervaring!

Begraafplaats Kerameikos

Begraafplaats Kerameikos net buiten Athene.

#5. Slenter rond in de oudste wijk Plaka

Plaka is de oudste woonwijk van Athene en ligt aan de voet van de Akropolis. Als je in Plaka loopt lijkt het net of je in een apart, pittoresk dorpje bent beland. Je vindt hier smalle straatjes, kleurrijke huisjes en uitnodigende tavernes. In Plaka kan je echt uren rondslenteren en genieten van hoe er wordt geleefd. Het is de ideale plek om voor of na je bezoek aan de Akropolis te genieten van een lekkere Griekse lunch. De beste tavernes vind je door te kijken waar de lokale bevolking zit. Grote kans dat de prijs hier ook een stuk lager is. Dus wat zeg je ervan: jij + Plaka + een pita Gyros? Tip voor een stedentrip Athene: verblijf in de gezellige wijk Plaka! Hotel Adams ligt in deze wijk en heeft een dakterras met uitzicht op de Akropolis. Perfect toch! 

Straatje in Plaka

Straatje in Plaka, de oudste wijk van Athene. 

#6 Bezoek de hippe wijk Psyri

Als je fan bent van kunst, vintage winkels en winkels met handgemaakte spullen dan is de hippe wijk Psyri echt iets voor jou! Ook vind je in deze wijk de prachtige street art terug en zijn er veel gezellige horecagelegenheden. Voor goede restaurants en gezellige terrasjes moet je zeker naar het pleintje PI Iroon. Hier komen veel locals en er hangt een gezellige Griekse sfeer. Als je tussen de locals wil eten en kennis wil maken met de authentieke Griekse cultuur tegen een schappelijke prijs dan is het restaurant Η Αυλη (The Avenue) echt een aanrader! Het ligt wat verborgen, dus je moet wel precies weten waar het ligt. Zie hier de locatie van Η Αυλη. Psyri is budgetproof, hip en geeft je een lokale beleving. Het mag dus niet ontbreken tijdens je stedentrip Athene! Voor een verblijf in de wijk Psyri raden we je hotel Attalos aan. Je zit hier al vanaf €175,- euro per persoon inclusief vlucht én hotel.

Muurschildering in de wijk Psyri

Muurschildering in de wijk Psyri in Athene. 

Benieuwd geworden naar een stedentrip Athene?

Heb jij ook zin gekregen om in de voetsporen van de oude Grieken te treden? Boek dan een stedentrip Athene! Je zit hier al vanaf €145,- euro per persoon inclusief vlucht én hotel.


Meer over Bebsy-talent Arnoud

Arnoud is sinds 2014 product- en marketingmanager bij Bebsy. Daarvoor deed hij al ruim 9 jaar lang werkervaring op binnen het toerisme. In zijn vrije tijd vind je Arnoud op Texel, proeft hij whisky of ontdekt hij een van de vele bestemmingen op zijn bucketlist. Mooiste vakantieland? Dat is ongetwijfeld Maleisië!

Mandy en Arnoud voor de tempel Parthenon

Arnoud voor de tempel van Parthenon op de Acropolis