9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De top 5 musea Maastricht

2020-10-16

Heb je besloten om op stedentrip Maastricht te gaan? Goed idee! In Maastricht vind je namelijk talloze interessante en leuke musea. Er zijn er alleen zoveel musea dat je ze niet allemaal in één weekend kunt bezoeken. Ben jij benieuwd welke musea nou echt de moeite waard zijn? Lees dan snel meer over de top 5 musea Maastricht! 

Top 5 musea Maastricht #1 Museum of Illusions
 

Het eerste museum van de top 5 musea Maastricht is het Museum of Illusions. Het Museum of Illusions Maastricht vind je in Mosae Forum Maastricht. In dit museum maak je kennis met de wereld van optische illusies. Hoe leuk! Het doel hiervan is om meer te leren van wetenschap en van elkaar. Waan jezelf in een wereld waar niets is wat het lijkt en ontdek hoe de mens dingen interpreteert en verwerkt. Ook leuk om te weten: Deze attractie is toegankelijk en interessant voor alle leeftijden. Bijzonder aan dit museum is dat je als bezoeker ook daadwerkelijk deelneemt aan de illusies. Voel jezelf een reus of ontdek of je letterlijk ondersteboven bent van je partner. Hier is alles mogelijk! Dit museum in Maastricht is echt de moeite waard!

Top 5 musea Maastricht #2 Natuurhistorisch Museum 
 

Op nummer 2 van de top 5 musea Maastricht staat het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Hier maak je een reis door de tijd en ontdek alles van het steenkolentijdperk tot het leven in de Limburgse beken vandaag de dag. Het museum geeft in drie permanente exposities een beeld van de Limburgse natuur. De geologie afdeling neemt je bijvoorbeeld mee op een reis door de tijd langs tropische moerassen en de Krijtzee die Limburg overspoelde. De afdeling Biologie informeert je over de hedendaagse natuur. Zo zie je bijvoorbeeld Zuid-Limburg onder de waterspiegel. Heel interessant! In het Dynamicum komt de invloed van mens en klimaat aan de orde. Hier vertelt men het verhaal van hoe mens en natuur elkaar beïnvloeden. Verder bekijk je ook nog de dieren van de hellingbossen, de kalkgraslanden en de grindgaten of snuffel je rond in het oude bruin museum. Ontdek het zelf tijdens een heerlijke vakantie Maastricht! 

Top 5 musea Maastricht #3 Bonnefantenmuseum
 

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor beeldende kunst in Maastricht en wordt ook wel hèt kunstmuseum van Nederland genoemd. Daarbij is het een van de drie provinciale musea in Limburg. Een ware deelnemer van de top 5 musea Maastricht dus! Daarnaast is het museum vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst. Deze collecties nemen elk een verdieping in wat ervoor zorgt dat je uitgebreid kan leren en ontdekken. Verder staan in het museum steeds afwisselende tentoonstellingen. Je vindt hier een breed scala aan werken van verschillende kunstenaars die hun verhaal vertellen op hun eigen manier. 

Top 5 musea Maastricht #4 Fotomuseum aan het Vrijthof 
 

Midden in het centrum, in de buurt van de leukste hotels Maastricht, vind je het Fotomuseum aan het Vrijthof. Dit is een particulier fotografiemuseum en zeker een goede deelnemer aan de top 5 musea Maastricht. Het museum is gedeeltelijk gevestigd in het Spaans Gouvernement aan het Vrijthof, een van de oudste niet-kerkelijke gebouwen van de stad. Vroeger waren vooral de 18e-eeuwse stijlkamers het hoogtepunt van het gebouw, tegenwoordig zijn dat de wisselende exposities van hedendaagse kunst. Het museum opende op 26 september 2019 zijn deuren met een tentoonstelling van Jimmy Nelson. Het museum wil twee keer per jaar een grote naam uit de fotografiewereld presenteren. Hoe gaaf is dat! Wat ook heel bijzonder is, is dat je jouw foto's kan insturen. Als je mooie foto's maakt die museumwaardig zijn, mag je je aanmelden en dan hangen je foto's misschien wel over een tijdje in het museum! Eerdere gasten waarderen het feit dat iedereen mee kan doen en beweren dat dit het museum zo interactief en leuk maakt. Conclusie? Een verdiende deelnemer aan de top 5 musea Maastricht! 

Top 5 musea Maastricht #5 Eyewitness Oorlogsmuseum
 

Geschiedenisliefhebbers opgelet! Oorlogsmuseum Eyewitness hoort zonder twijfel in dit lijstje met de top 5 musea Maastricht thuis. In dit museum zie je 13 diorama’s met 150 levensechte mannequins en originele attributen uit verschillende oorlogsscènes afgebeeld. De Duitse parachutist August Segel, het fictieve hoofdpersonage van het museum, neemt je mee langs de belangrijkste fronten in Europa. Door middel van gedetailleerde brieven naar het thuisfront volg je zijn spannende verhaal. Het museum prikkelt je zintuigen door het tonen van indrukwekkende films, foto’s, iPads met achtergrondinformatie en geluidseffecten. De collectie van het museum bestaat uit een zeer uitgebreide verzameling van originele attributen en uniformen. Kortom: een museum met een verhaal!


Ook op stedentrip Maastricht?

Heb je na het lezen van deze blog over de top 5 musea Maastricht zin gekregen in een weekendje weg naar Maastricht? Bekijk dan snel het complete aanbod stedentrips Maastricht bij Bebsy en ga voordelig op stap!

Liefs,

Bebsy