9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Maastricht

Ga mee op een goedkope stedentrip Maastricht! Maastricht is de perfecte stad voor cultuurliefhebbers en bourgondiërs. De stad heeft zijn charme weten te behouden, doordat het vrijwel ongeschonden de Tweede Wereldoorlog is doorgekomen. Daardoor staat deze Limburgse stad vol met historische panden en prachtige kerken. Ook op culinair gebied is Maastricht zeker de moeite waard. Caféetjes, mooie pleinen vol terrassen en de lekkerste restaurants vind je hier in overvloed. Boek een stedentrip Maastricht bij Bebsy en droom weg in deze charmante stad.

Hotels in Maastricht op de kaart

Bezienswaardigheden Maastricht

Het Vrijthof

In hartje van Maastricht vind je het prachtige Vrijthof. Natuurlijk mag je tijdens een stedentrip Maastricht het Vrijthof niet overslaan. Dit bijzondere plein staat bekend als decor voor de zomerconcerten van André Rieu en de grote kerstmarkt. Wanneer er geen evenementen plaats vinden op het plein, kan je heerlijk over het plein wandelen en genieten van historische gebouwen die stammen uit de tijd dat Maastricht een religieus centrum en een militaire vesting was. Daarnaast vind je aan het plein veel gezellige terrasjes. Heerlijk om even in de zon te zitten tijdens je stedentrip Maastricht!

Basiliek van Sint Servaas

Aan het Vrijthof vind je de prachtige Sint Servaasbasiliek. De kerk is gebouwd op het graf van Sint-Servaas en wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk van Nederland. Naast dat het de oudste kerk van Nederland is, heeft het één van de rijkste schatkamers van Europa. Het is dus niet zo gek dat deze kerk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een prachtig gebouw dat je niet snel zult vergeten!

Toon meer bezienswaardigheden

Het Mosae Forum

Het Mosae Forum is een winkelcentrum midden in het centrum van Maastricht. Je vindt er verschillende soorten modieuze winkels, supermarkten en cafeetjes. Mocht je een hele dag willen winkelen dan kan je de auto parkeren in de grote ondergrondse parkeergarage. Zo hoef je niet met al je aankopen de stad door te sjouwen. Misschien vind je nog wel een leuk souvenirtje voor thuis!

Grotten Zonneberg

Ben jij niet bang in het donker? Breng dan een bezoek aan de Grotten Zonneberg in Maastricht! Ga samen met een gids de grotten in onder de grond. Er is geen licht, geen geluid en geen bereik. Maar dat maakt de tocht meer bijzonder. Beneden zie je tekeningen van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. Zelfs kunstenaars hebben er hun sporen achtergelaten met oude opschriften op de wanden. Dit is zeker de moeite waard als je op stedentrip bent in Maastricht!

Fort Sint Pieter

Ga terug in de tijd met een bezoek aan Fort Sint Pieter tijdens je stedentrip Maastricht. Dit fort dateert uit het jaar 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Loop langs de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij. Leer nog meer over de geschiedenis tijdens een rondleiding vol mooie vol anekdotes en weetjes. Vergeet ook niet even te genieten van het prachtig uitzicht over de stad, de Maas en nog veel meer!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Maastricht

360° foto's