9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Berlijn

Tijdens een goedkope stedentrip Berlijn kijk je werkelijk je ogen uit. De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis en het verschil tussen oost en west is nog steeds voelbaar. Je leert er alles over bij de vele musea en monumenten die de stad rijk is. In Berlijn vind je daarnaast veel hippe barretjes, winkels en prachtige, grote parken. Dit bijzondere contrast zorgt voor een unieke sfeer. Boek jouw stedentrip Berlijn en ontdek het zelf!

Bezienswaardigheden Berlijn

Checkpoint Charlie en het Mauermuseum

Tijdens de tweedeling van Duitsland waren er een paar doorgangen in de Berlijnse Muur, waar je tussen Oost- en West-Berlijn kon reizen. De derde doorgang, Checkpoint Charlie (C is de derde letter van het alfabet),is vandaag de dag een hele belangrijke bezienswaardigheid in Berlijn. Er staat nu een replica van het oorspronkelijke wachters-huisje tussen de Amerikaanse en de Russische zone. Hier staan nu ook nog militairen, waardoor het zeer indrukwekkend is om te zien. Het Mauer Museum ligt vlak naast Checkpoint Charlie en heeft haar collectie volledig gewijd aan de historie van de Muur.

De Rijksdag

Het Rijksdaggebouw is het huidige parlementsgebouw van Duitsland. Dit statige parlementsbouw stamt uit 1894 en was tot de brand in 1933 in gebruik door de regering. Deze 'Reichstag-brand' beschadigde het gebouw ernstig en droeg er aan bij dat Hitler de macht kon overnemen. Nu is het gebouw helemaal hersteld en uitgebreid met een grote glazen koepel. Sinds 1991 is het weer in gebruik door de Duitse regering. Een gedeelte van het gebouw is ook open voor het publiek. Een aanrader, want vanaf het dak geniet je van een spectaculair uitzicht over de stad!

Toon meer bezienswaardigheden

De Berlijnse muur

De Berlijnse Muur zorgde tussen 1961 en 1989 voor de tweedeling van de stad. Een bezoek aan de restanten van de muur mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een citytrip Berlijn. Na de Val van de Muur in 1989 is de muur vrijwel volledig gesloopt, maar op sommige plekken in de stad vind je nog een origineel stuk. Het langste deel vind je bij de East Side Gallery, waar de Berlijnse muur over 1316 meter is versierd door 118 verschillende kunstenaars. Naast de originele stukken van de oorspronkelijke muur is de muur ook nog op andere manieren zichtbaar. Bij de Potsdamer Platz bijvoorbeeld, markeert een lijn in de grond de plek van de muur.

Het Holocaust Monument

Het Holocaust Monument werd in mei 2005 onthult, exact 60 jaar na de Tweede Wereldoorlog. Het monument is gebouwd om de ruim 5 miljoen Joden te herdenken die stierven tijdens het Naziregime. Het is ontzettend groot; het telt zo’n 19.000 m2 aan betonnen, grijze blokken van verschillende hoogtes. Als je hier doorheen loopt zal je een nietig en gedesoriënteerd gevoel ervaren. Onder de grond vind je een informatiecentrum, waar je onder andere verhalen kunt horen en lezen van slachtoffers. Het is zeer indrukwekkend om hier een bezoek aan te brengen.

De Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is misschien wel hét symbool van de stad. De enorme stadspoort werd tussen 1788 en 1791 gebouwd door architect Carl Gottard Langhard. Vroeger moest je tol betalen als je er doorheen wilde, tegenwoordig is de Brandenburger Tor open voor publiek. De toren ligt aan het Pariser Platz, aan het einde van de bekende boulevard Unter der Linden. Ook het enorme stadspark Tiergarten ligt vlakbij.

Shoppen in Berlijn

Je kunt uitstekend shoppen in Berlijn, er is letterlijk voor ieder wat wils. Op de Friedrichstrasse, Unter der Linden en het Alexanderplatz zie je heel veel dure, exclusieve merken. In de zijstraatjes van de leuke wijken Mitte, Friedrichshain en Prenzlauerberg liggen veelal alternatieve winkeltjes, designer shops en galeries. Ook leuk is een bezoekje aan het KaDeWe, een enorm groot warenhuis vergelijkbaar met Harrods in Londen. In het Mauerpark en op de Boxhageren Platz zijn iedere zondag grote rommelmarkten waar je vintage kleding, boeken of meubels kunt vinden.

Hotels in Berlijn op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Berlijn

360° foto's

Populairste hotels Berlijn