8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Porto

Boek bij Bebsy jouw goedkope stedentrip Porto! Portugal heeft haar landsnaam te danken aan deze stad, in het verleden de belangrijkste van het land. Tegenwoordig is de stad dé ideale bestemming voor een geweldige citytrip. Je vindt er prachtige porthuizen en de bekende portwijn vloeit er in overvloed. Verder wordt de stad gekenmerkt door het oude stadscentrum, dat vanwege de vele oude gebouwen die hier staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco te vinden is. Bebsy heeft voor jou de beste deals geselecteerd, zodat je onbezorgd kan geniet van een stedentrip Porto.

Bezienswaardigheden Porto

Het oude centrum Ribeira

Ribeira is de naam van Porto’s charmante oude centrum. Je vindt er kleine, steile straatjes overladen met wasgoed en kleurrijke porthuizen. Wandel langs de Douro rivier en bewonder de brug Ponte Dom Luís, ontworpen door een student van de beroemde Gustave Eiffel (inderdaad, van de Eiffeltoren!). De brug verbindt Porto met Gaia en staat symbool voor de stad. Daarna strijk je neer bij een van de vele restaurantjes en barretjes. Zowel ’s middags als ’s avonds is dit sfeervolle deel van de stad een echte aanrader!

Het centraal station São Bento

Het centraal station is een bezoek zeker waard! Onder andere door de prachtige tegels waarmee de centrale hal versierd is, is het zo bijzonder. Deze blauwe tegels worden azulejos genoemd en beelden de belangrijke gebeurtenissen uit de Portugese geschiedenis uit. Fijne bijkomstigheid: het station kan altijd gratis bezocht worden!

Toon meer bezienswaardigheden

De wijnkelders van Porto

Als je Porto echt wilt leren kennen dan mag je de alcoholische versnapering die zo kenmerkend is voor de stad niet overslaan. Port is een zoete wijnsoort met een wat hoger alcoholpercentage dan we van wijn gewend zijn (zo’n 18-20%).  De druiven voor de enige echte Portwijn worden gekweekt in de Dourovallei en gerijpt aan de overkant van de rivier, in Gaia. Daar vind je ook de meeste wijnhuizen en proeverijen, vaak gelegen op erg fraaie locaties. Geniet van een rondleiding en proef de lekkerste soorten port van de regio!

De kerk Igreja de São Fransisco

Igreja de São Fransisco is een van de bekendste kerken in het historisch centrum van Porto. Aan de buitenkant lijkt de kerk misschien weinig bijzonder, maar door de weelderige houtsnijwerken en de dikke laag bladgoud (in totaal meer dan 200 kg!) is de kerk van binnen op het minst indrukwekkend te noemen. In de kelder vind je een enorme graftombe waar belangrijke adellijke families begraven zijn.

Concertgebouw Casa da Música

Het prachtig vormgegeven concertgebouw staat in het historisch centrum van Porto en is ontworpen door een Nederlander! Het ontwerp van Rem Koolhaas heeft meerdere internationale architectuurprijzen gewonnen. Het gebouw is prachtig, maar heeft ook voor behoorlijk wat discussie gezorgd. De bouw kostte namelijk meer dan 100 miljoen euro! Er worden concerten gegeven in alle mogelijke genres. Daarnaast kan je er terecht voor een leuke rondleiding met een gids die je alles vertelt over de verschillende ruimtes.

Museum de Serralves

Dit museum voor de Moderne Kunst is een echte must-see, niet enkel vanwege de collectie moderne schilderijen en beeldhouwwerken. De architectuur van het gebouw zelf is bewonderingswaardig en ook het park dat het museum omringt is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De Toren Torre dos Clérigos

De karakteristieke klokkentoren in het historische centrum van Porto wordt vaak gezien als het symbool van de stad. Als je de 225 treden beklimt geniet je van een uitzicht op 75 meter hoogte. En dat is schitterend kan Bebsy je vertellen! Je ziet een groot deel van de stad, de Atlantische Oceaan, de Douro en de heuvels rondom Porto. De toren is onderdeel van de barokke kerk Igreja dos Clérigos.

Hotels in Porto op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Algarve

360° foto's

Populairste hotels Porto