8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Wenen

Boek een goedkope stedentrip Wenen en maak een reis terug in de tijd! Wenen was vroeger een van de belangrijkste steden van Europa en de sfeer uit deze tijd is nog steeds voelbaar. Tijdens jouw citytrip Wenen bewonder je prachtige paleizen, geweldige tuinen en een rijke cultuur met kunst en architectuur. Toe aan een beetje ontspanning? Een typisch Weens koffiehuis is dé plek voor een goed gesprek en een overheerlijk stuk Sachertorte (Weense chocoladecake). Een bezoek aan de indrukwekkende opera maakt jouw stedentrip Wenen helemaal compleet.

Bezienswaardigheden Wenen

De Wiener Staatsoper

Wenen is onlosmakelijk verbonden met klassieke muziek. Grote componisten als Mozart, Strauss en Beethoven hebben een deel van hun leven in Wenen gewoond en er hun beroemde stukken geschreven. De Wiener Staatsoper is een schitterend gebouw, voorzien van renaissancestijl en een indrukwekkende inrichting. Op 25 mei 1869 werd hier de allereerst opera opgevoerd. Wil je graag voordelig een opera bijwonen? Op de dag van de voorstelling kan je vaak voor nog geen € 5,- vanaf 4 uur staanplaatsen kopen . 

De kathedraal Stephansdom

Midden in het hart van de oude stad van Wenen staat de indrukwekkende Stephansdom. Met een lengte van 107 meter en een breedte van 34 meter is het de grootste kathedraal van Oostenrijk. Het gebouw is voorzien van een mooie architectuur en staat vol met pracht en praal. Voor een mooi uitzicht over Wenen beklim je 343 treden naar de top van de toren. Vanaf hier geniet je van een bijzonder panoramisch uitzicht. Spot jij de highlights van de stad? 

Toon meer bezienswaardigheden

Het keizerlijke paleis Hofburg

Tot 1918, de val van het Habsburgse rijk, was de Hofburg het keizerlijke paleis van de Habsburgers. In het paleis zijn de appartementen van keizer Frans Jozef en de beroemde keizerin Sisi te vinden. Je kan onder andere de slaapkamers, badkamers en de sportkamer bekijken. Ook vind je in de Hofburg de keizerlijke schatkamer van de Habsburgers, het Sisi Museum, de Nationale Bibliotheek en de Spaanse Rijschool met de wereldberoemde Lipizzaner paarden. 

Zomerpaleis Schloss Schönbrunn

In Wenen kom je nog altijd veel invloeden tegen uit de tijd van de Habsburgse monarchie. Het zomerpaleis Schloss Schönbrunn is een prachtig voorbeeld. Het is een van de mooiste baroksloten van Europa. Vanaf het moment dat je door de poorten naar binnengaat word je overrompeld door sfeer, cultuur en rijkdom. Van de 1.400 kamers in het paleis kan je er 40 bezoeken, ingericht in de originele stijl. 

Het park van Schloss Schönbrunn

Wat je ook zeker niet mag overslaan is een bezoek aan het prachtige park dat aan paleis Schloss Schönbrunn grenst. Als je de tuin binnenkomt is het eerste wat je opvalt de open zuilengalerij, recht tegenover het paleis. Tegenwoordig wordt het gebruikt als theehuis en kan je er heerlijk ontspannen met wat te drinken en een Weens gebakje. Verder vind je in het park de tropische kas, het Palmenhuis, en labyrint en de bijzondere dierentuin Tiergarten Schönbrunn.

Stadspark Prater

Het heerlijke stadspark Prater met amusementspark ligt aan de rivier de Donau en is de perfecte plek om te onstpannen. Het beroemde reuzenrad aan het begin van het amusementspark is meer dan 100 jaar oud. Het is 65 meter hoog en vanaf daar geniet je van een prachtig uitzicht over Wenen. Ook vind je hier andere attracties en eettentjes. Durf jij een ritje in één van de achtbanen aan? 

De Naschmarkt

De grootste en oudste markt van Wenen is de Naschmarkt. De markt bestaat al sinds de 16e eeuw en nog steeds komen hier dagelijks duizenden toeristen en locals. Naast de typisch Oostenrijkse producten vind je hier ook steeds meer internationale kraampjes. De Naschmarkt is elke dag open, behalve op zondag. Het leukste is om de markt op zaterdag te bezoeken, dan is er namelijk ook een boerenmarkt en een vlooienmarkt. 

Het Hunderdwasserhaus

Architectuurliefhebbers kunnen een bezoek aan het Hunderdwasserhaus zeker niet overslaan. Dit milieuvriendelijke huis werd gebouwd door de kunstenaar Friedensreich Hundertwasser, die zich liet inspireren door de natuur en ecologie. Ga ook zeker even naar de wc, zulke toiletten heb je nog ongetwijfeld nooit gezien!

Het dorpje Grinzing

De tram in Wenen brengt je binnen no-time naar het dorpje Grinzing. Je zal merken dat er een hele andere sfeer heerst. Het is er veel landelijker en kneuteriger dan in het centrum van Wenen. Je kan er heerlijk eten en genieten van overheerlijke wijn in de vele restaurantjes. Ga dan ook even langs het oude Presshaus, waar je in een indrukwekkende wijnkelder een wijnpers vindt van maar liefst 250 jaar oud.

Hotels in Wenen op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Salzburg

360° foto's

Populairste hotels Wenen