9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Riga

Al eens nagedacht over een goedkope stedentrip Riga? De bruisende hoofdstad van Letland beschikt over een historische en knusse binnenstad vol met bezienswaardigheden. Je vindt er veel musea, art nouveau architectuur en je geniet er van een uitstekende gastronomie. De smalle, gekleurde straatjes en gezellige pleintjes worden afgewisseld met veel groen. Dit deel van de stad staat dan ook geheel terecht op de Werelderfgoedlijst. Een stedentrip Riga zal je écht verrassen.

Bezienswaardigheden Riga

De Dom van Riga

Tijdens je stedentrip naar Riga moet je absoluut de Dom van Riga bekijken! De Dom van Riga is de grootste middeleeuwse kathedraal van de Baltische staten. Het is van oorsprong een gotisch gebouw, maar in latere eeuwen zijn er ook andere bouwstijlen aan toegevoegd. De kerk is vooral beroemd vanwege het orgel, dat het op drie na grootste ter wereld is. De Dom is een belangrijk herkenningspunt van de stad.

De musea van Riga

De beste plek om tijdens een stedentrip Riga de geschiedenis van de stad te leren kennen is door een bezoek te brengen aan een van de vele musea in de stad. In het Bezettingsmuseum ga je terug naar de tijd dat Letland bezet was door de nazi’s en de Russen. In het Etnografisch Openluchtmuseum ervaar je hoe het leven was in voorgaande eeuwen. Het Nationaal Kunstmuseum heeft een grote collectie aan werken van Letse kunstenaars van de 18e eeuw tot 1945. De moderne kunst is ondergebracht in een aparte tentoonstellingsruimte. Ook interessant is het Zeevaartmuseum, waar je ziet hoe Riga zich heeft ontwikkeld als een belangrijke en welvarende Hanzestad. Het Oorlogsmuseum is gevestigd in de Kruittoren, de enige toren van de oude stadswal die bewaard is gebleven. 

Toon meer bezienswaardigheden

De houten huizen van Maskavas

Tot aan de Tweede Wereldoorlog werden er in Riga houten huizen gebouwd. Vooral in de voormalige Joodse wijk Maskavas staan nog veel van deze huizen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de nazi’s van Maskavas een Joodse getto. In de hippe wijk Kipsila aan de overkant van de rivier vind je veel gerestaureerde houten huisjes. Het is erg indrukwekkend om hier eens rond te lopen en de sfeer te proeven.

Het Vrijheidsmonument

Het Vrijheidsmonument is gebouwd in 1935, in de tijd tussen de twee wereldoorlogen. Letland was toen kort onafhankelijk. Na de Tweede Wereldoorlog werd Letland bezet door de Russen. Pas in 1991 is de bevolking echt vrij en heeft het monument een nieuwe betekenis gekregen.

De St. Peters Kerk

De St. Peter’s Kerk is de hoogste kerk van Riga en bied je een schitterend uitzicht over de stad. Er is een lift die je naar een hoogte van 79 meter brengt. Een must als je in Riga bent!

Hotels in Riga op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Riga

360° foto's

Populairste hotels Riga