9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Graz

Al eens nagedacht over een goedkope stedentrip Graz? Graz is de tweede grootste stad van Oostenrijk en een ideale bestemming voor een weekendje weg. De stad zelf is nog vrij onbekend en dat is geheel onterecht. Hier beklim je de Schlossberg, een flinke berg met middeleeuwse klokkentoren en kasteel, proef je de traditionele keuken, snuffel je op de boerenmarkt of verdwaal je door de straatjes. En als kerst op de taart bevindt de stad zich in een prachtige regio vol met natuur. Huur een auto of maak een dagtripje en maak kennis met het natuurparadijs van Steiermark. 

stedentrip/oostenrijk/graz
{"product_type":"city_trip","region_id":269,"last_filtered":""}end_last_filter
1
 
voorkeuren aanpassen
Slaapkamer van hotel Daniel Graz in GrazSlaapkamer van hotel Daniel Graz in GrazSlaapkamer van hotel Daniel Graz in GrazBadkamer van hotel Daniel Graz in GrazBadkamer van hotel Daniel Graz in Grazhotel Daniel Graz in Grazhotel Daniel Graz in GrazTerras van hotel Daniel Graz in GrazBalie van hotel Daniel Graz in GrazRestaurant van hotel Daniel Graz in GrazRestaurant van hotel Daniel Graz in GrazMaaltijd van hotel Daniel Graz in GrazMaaltijd van hotel Daniel Graz in Grazivanaf249,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 2 overnachtingen
- Vertrek vanaf Amsterdam
- Vertrekdatum: 26 Maart 2021
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds

Hotel Daniel Graz

Oostenrijk / Graz / Graz8+
  • Op 10 minuten lopen van historische centrum
  • Hip hotel met dagelijks kans op gratis kamer upgrade*
  • Kies uit logies of logies en ontbijt
bekijk vakantie
ontbijtzaal Hotel Palais Hotel Erzherzog JohannKamer van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazKamer van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazTweepersoonskamer van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazBadkamer van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazGebouw van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazReceptie van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazOntbijtruimte van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazOntbijtbuffet van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazOntbijtbuffet van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazOntbijtbuffet van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazOntbijt van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazRestaurant van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazFitnessruimte van Palais Hotel Erzherzog Johann GrazSauna van Palais Hotel Erzherzog Johann Grazivanaf335,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 2 overnachtingen
- Vertrek vanaf Amsterdam
- Vertrekdatum: 26 Maart 2021
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds

Hotel Palais Hotel Erzherzog Johann

Oostenrijk / Graz / Graz8+
  • In de oude binnenstad van Graz
  • Luxe en traditioneel viersterrenhotel
  • Kies uit logies of logies en ontbijt
bekijk vakantie
Hotel Mercure Graz City in GrazSlaapkamer van hotel Mercure Graz City inGrazBadkamer van hotel Mercure Graz City inGrazBalie van hotel Mercure Graz City inGrazLounge van hotel Mercure Graz City inGrazLounge van hotel Mercure Graz City in GrazRestaurant van hotel Mercure Graz City inGrazBar hotel mercureBuffet van hotel Mercure Graz City in Grazivanaf259,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 2 overnachtingen
- Vertrek vanaf Amsterdam
- Vertrekdatum: 26 Maart 2021
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds

Hotel Mercure Graz City

Oostenrijk / Graz / Graz8+
  • Dicht bij het historische centrum
  • Fitnesscentrum & sauna
  • Kies uit logies en logies en ontbijt 
bekijk vakantie

Hotels in Graz op de kaart

Bezienswaardigheden Graz

Schlossberg

Midden in de stad torend een grote berg uit. Dit is niet zomaar een berg maar de bekende Schlossberg. Deze berg werd tussen het jaar 1125 en 1809 als vesting gebruikt. Tegenwoordig vind je op de 474 meter hoge berg een klokkentoren met kasteel, bunker en 98 meter diepe put. Vanwege de rijke historie en het unieke uitkijkpunt staat de Schlossberg op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Schloss Eggenberg

Het prachtige Schloss Eggenberg in Graz ligt op de bekende Schlossberg. Het is het belangrijkste kasteel in het zuidoosten van Oostenrijk. In het verleden heeft het slot als onderkomen gediend voor de familie Eggenberg. Tegenwoordig kan je het kasteel bezoeken en is een deel van het Universalmuseum Joanneum met haar kunstcollectie hier gevestigd. Mede hierdoor is Schloss Eggenberg toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Toon meer bezienswaardigheden

Kunsthaus

Kunsthaus Graz is een futuristisch kunstmuseum. Het design van het gebouw alleen al is een bezoekje waard. Kunsthaus Graz werd gebouwd omdat de stad in 2003 de titel 'Culture hoofdstad van Europa' mocht dragen. Het gebouw is bijna helemaal van glas en achter ieder glaspaneel bevindt zich een lamp waarmee teksten kunnen worden geprojecteerd.

Het operahuis

Het operahuis in Graz is één van de mooiste van heel Europa. Het gebouw is in 1899 ontworpen door het architecten duo Ferdinand Feller en Herman Heller. Hun oog voor detail en luxe afwerking komt volledig tot z'n recht in aan zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw. Vandaag de dag kan je hier genieten van een prachtige operavoorstelling. Vergeet ook zeker je camera niet! 

Murinsel

Rivier de Mur verdeeld Graz in tweeën. In 2003 Ontwierp een architect het Murinsel, als onderdeel van de culturele hoofdstad van Europa. Het Murinsel heeft een stalen constructie en bestaat uit 2 bruggen en een eiland. Vanaf het eiland krijg je een hele andere kijk op de stad want je bevindt je op het laagste punt van de Mur. Ook vind je een café op het eiland waar je kan genieten van een ontbijtje of alleen een koffie.

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Graz

360° foto's