8,6
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Fez

Op zoek naar een goedkope stedentrip Fez? Het fotogenieke Fez is de oudste stad in Marokko en één van de vier Koningssteden. Het is er wat rustiger dan in Marrakech, waardoor de traditionele Marokkaanse cultuur perfect tot zijn recht komt. In de magische Medina met sfeervolle straatjes hebben auto’s plaatsgemaakt voor ezels en kamelen. In de kleurrijke souks vind je de meest prachtige tapijten, olielampen en aardewerken. Ook de Marokkaanse keuken is voor velen een hoogtepunt tijdens een citytrip Fez. Boek jouw stedentrip Fez bij Bebsy en ga terug in de tijd!

Bezienswaardigheden Fez

De poorten van de Medina

De oude Medina van Fez is omringd door meerdere stadspoorten. De jongste poort (uit 1913) Bab BouJeloud is het meest bekend. De ene kant is blauw en de andere groen. Vlak bij de poort van Bab Sidi Abdelouahab wordt elke donderdag een kleurrijke markt gehouden.

Winkelen in Fez

Liefhebbers van ambachtelijk handwerk halen hun hart op in Fez. Je vindt er prachtig handgemaakt leer, tapijt, keramiek of meubelen met houtsnijwerk. Vaak worden ambachten en producten per categorie gesorteerd. Zo zijn er souks voor zout en vis (Joutia),souks voor planten met een geneeskrachtige werking (ech Chabine) en souks voor kruiden (El Atterine). Het is gebruikelijk om af te dingen, maar blijf wel respectvol naar de verkoper toe.

Toon meer bezienswaardigheden

Het Koninklijk Paleis Dar el-Makhzen

De huidige koning verblijft nog steeds in dit oude paleis als hij een bezoek aan Fez brengt. Het is daarom niet toegankelijk voor bezoekers. Toch is het zeker de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen. Het 80 hectare tellende paleis is voorzien van indrukwekkende Moorse stijl en heeft prachtige bronzen deuren.

De nieuwe stad Fes el-Djedid

El-Djedid is het ‘nieuwe’ stadsgedeelte dat in de dertiende eeuw gebouwd is om de inwoners van de stad te beschermen. Het verschil met de oude Medina met haar ontelbare steegjes en kronkelige straatjes is groot. Een belangrijke trekpleister van el-Djedid is het Koninklijk Paleis. Ook de oude Joodse buurt Mellah, met prachtig versierde houten balkons, valt op. Je vindt hier onder andere de Joodse begraafplaats en de Ibn Danan Synagoge.

De Musea van Fez

In de musea van Fez vind je grote kunstschatten. Ga vooral eens langs het Moorse paleis Dar Batha, dat is gebouwd door sultan Moulay el-Hassan in de 19e eeuw om er hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen. Nu is het een etnografisch museum met mooie kleden, aardewerk, instrumenten, sieraden en vele andere objecten variërend van de 9e tot de 18e eeuw. Het binnenhof is een plaatje met de mooie tegels en granaatappelbomen. 

Tip: bezoek eens een Hammam

Het is zonde Marokko te verlaten zonder een bezoek te brengen aan een van de traditionele hammams of spa’s. Fez gaat hierin zelfs nog een stapje verder: de stad heeft namelijk haar eigen bronnen! Het is een heerlijke plek om te relaxen en je stedentrip in stijl af te sluiten. Sommige bronnen schijnen zelfs een genezende werking te hebben, zoals de warme bron van Moulay Yacoub. 

Hotels in Fez op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Fez

360° foto's

Populairste hotels Fez