9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Fez

Op zoek naar een goedkope stedentrip Fez? Het fotogenieke Fez is de oudste stad in Marokko en één van de vier Koningssteden. Het is er wat rustiger dan in Marrakech, waardoor de traditionele Marokkaanse cultuur perfect tot zijn recht komt. In de magische Medina met sfeervolle straatjes hebben auto’s plaatsgemaakt voor ezels en kamelen. In de kleurrijke souks vind je de meest prachtige tapijten, olielampen en aardewerken. Ook de Marokkaanse keuken is voor velen een hoogtepunt tijdens een citytrip Fez. Boek jouw stedentrip Fez bij Bebsy en ga terug in de tijd!

stedentrip/marokko/fez
{"product_type":"city_trip","region_id":72,"last_filtered":""}end_last_filter
1
 
voorkeuren aanpassen
Buitenzwembad van Hotel Barcelo Fes Medina in FezTweepersoonskamer van Hotel Barcelo Fes Medina in FezSuite van Hotel Barcelo Fes Medina in FezZitgedeelte in Suite van Hotel Barcelo Fes Medina in FezBuitenzwembad en ligbedden van Hotel Barcelo Fes Medina in FezBuitenkant van Hotel Barcelo Fes Medina in FezBuitenkant van Hotel Barcelo Fes Medina in FezLoby van Hotel Barcelo Fes Medina in FezLoby van Hotel Barcelo Fes Medina in FezReceptie van Hotel Barcelo Fes Medina in FezZitgedeelte in de loby van Hotel Barcelo Fes Medina in FezZitgedeelte bij massageruimte van Hotel Barcelo Fes Medina in FezRestaurant van Hotel Barcelo Fes Medina in Fez in FezRestaurant van Hotel Barcelo Fes Medina in FezMassageruimte van Hotel Barcelo Fes Medina in FezSauna van Hotel Barcelo Fes Medina in FezKapper van Hotel Barcelo Fes Medina in FezFitnessruimte van Hotel Barcelo Fes Medina in FezFez - Medinaivanaf105,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 3 overnachtingen
- Vertrek vanaf Charleroi
- Vertrekdatum: 30 April 2021
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds

Hotel Barceló Fès Medina

Marokko / Fez / Fez8+
  • In het hart van de nieuwe stad
  • Modern hotel met heerlijk zwembad
  • Kies voor logies of logies en ontbijt
bekijk vakantie
Buitenzwembad met zonneterras van Hotel Palais Medina & Spa in FezUitzicht op Hotel Palais Medina & Spa in FezTweepersoonskamer van Hotel Palais Medina & Spa in FezTweepersoonskamer van Hotel Palais Medina & Spa in FezTweepersoonskamer van Hotel Palais Medina & Spa in FezTweepersoonskamer van Hotel Palais Medina & Spa in FezBuitenzwembad met zonneterras van Hotel Palais Medina & Spa in FezBalkon met uitzicht op het buitenzwembad van Hotel Palais Medina & Spa in FezBuitenzwembad met zonneterras van Hotel Palais Medina & Spa in FezUitzicht op Hotel Palais Medina & Spa in FezHal met trap van Hotel Palais Medina & Spa in FezLounge van Hotel Palais Medina & Spa in FezOntbijtbuffet van Hotel Palais Medina & Spa in FezSpa van Hotel Palais Medina & Spa in Fezivanaf159,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 3 overnachtingen
- Vertrek vanaf Charleroi
- Vertrekdatum: 30 April 2021
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds
- Excl.: 10,- SGR bijdrage

Hotel Palais Medina & Spa

Marokko / Fez / Fez9+
  • Tussen de historische stad en moderne wijken
  • Panoramisch uitzicht op de Oude Medina en Jbel Zalagh
  • Kies voor logies, logies & ontbijt of halfpension
bekijk vakantie
Riad Algila Fès 1Riad Algila Fès 2Riad Algila Fès 3Riad Algila Fès 4Riad Algila Fès 5Riad Algila Fès 6Riad Algila Fès 7Riad Algila Fès 8Riad Algila Fès 9Riad Algila Fès 10Riad Algila Fès 11Riad Algila Fès 12Riad Algila Fès 13ivanaf149,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 3 overnachtingen
- Vertrek vanaf Eindhoven
- Vertrekdatum: 28 Mei 2021
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds

Riad Algila Fès

Marokko / Fez / Fez10+
  • Vlak bij het hart van de Medina
  • Heerlijke patio en dakterras
  • Kies voor logies en ontbijt, halfpension of volpension
bekijk vakantie

Hotels in Fez op de kaart

Bezienswaardigheden Fez

De poorten van de Medina

De oude Medina van Fez is omringd door meerdere stadspoorten. De jongste poort (uit 1913) Bab BouJeloud is het meest bekend. De ene kant is blauw en de andere groen. Vlak bij de poort van Bab Sidi Abdelouahab wordt elke donderdag een kleurrijke markt gehouden.

Winkelen in Fez

Liefhebbers van ambachtelijk handwerk halen hun hart op in Fez. Je vindt er prachtig handgemaakt leer, tapijt, keramiek of meubelen met houtsnijwerk. Vaak worden ambachten en producten per categorie gesorteerd. Zo zijn er souks voor zout en vis (Joutia),souks voor planten met een geneeskrachtige werking (ech Chabine) en souks voor kruiden (El Atterine). Het is gebruikelijk om af te dingen, maar blijf wel respectvol naar de verkoper toe.

Toon meer bezienswaardigheden

Het Koninklijk Paleis Dar el-Makhzen

De huidige koning verblijft nog steeds in dit oude paleis als hij een bezoek aan Fez brengt. Het is daarom niet toegankelijk voor bezoekers. Toch is het zeker de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen. Het 80 hectare tellende paleis is voorzien van indrukwekkende Moorse stijl en heeft prachtige bronzen deuren.

De nieuwe stad Fes el-Djedid

El-Djedid is het ‘nieuwe’ stadsgedeelte dat in de dertiende eeuw gebouwd is om de inwoners van de stad te beschermen. Het verschil met de oude Medina met haar ontelbare steegjes en kronkelige straatjes is groot. Een belangrijke trekpleister van el-Djedid is het Koninklijk Paleis. Ook de oude Joodse buurt Mellah, met prachtig versierde houten balkons, valt op. Je vindt hier onder andere de Joodse begraafplaats en de Ibn Danan Synagoge.

De Musea van Fez

In de musea van Fez vind je grote kunstschatten. Ga vooral eens langs het Moorse paleis Dar Batha, dat is gebouwd door sultan Moulay el-Hassan in de 19e eeuw om er hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen. Nu is het een etnografisch museum met mooie kleden, aardewerk, instrumenten, sieraden en vele andere objecten variërend van de 9e tot de 18e eeuw. Het binnenhof is een plaatje met de mooie tegels en granaatappelbomen. 

Tip: bezoek eens een Hammam

Het is zonde Marokko te verlaten zonder een bezoek te brengen aan een van de traditionele hammams of spa’s. Fez gaat hierin zelfs nog een stapje verder: de stad heeft namelijk haar eigen bronnen! Het is een heerlijke plek om te relaxen en je stedentrip in stijl af te sluiten. Sommige bronnen schijnen zelfs een genezende werking te hebben, zoals de warme bron van Moulay Yacoub. 

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Fez

360° foto's