8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Sevilla

Al eens nagedacht over een goedkope stedentrip Sevilla? Deze imposante Spaanse bestemming is dankzij de eeuwenoude geschiedenis en het grote aantal zonuren de ideale bestemming voor een citytrip. Wist je bijvoorbeeld dat Sevilla over het grootste historische centrum van Europa beschikt? Het is een aaneenschakeling van sfeervolle pleintjes, prachtige gebouwen en weelderige parken met sinaasappelbomen. In de avond geniet je er van Spaanse tapas en een spetterende flamenco voorstelling. Boek je stedentrip Sevilla en maak kennis met het kloppende hart van Andalusië!

Bezienswaardigheden Sevilla

Plaza de España

Eén van de bekendste symbolen van Sevilla is het indrukwekkende cirkelvormige plein Plaza de España. Het wordt omringd door een galerij van bogen en 48 keramieken bankjes. In het midden vind je een spectaculaire fontein. Het plein werd gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling die plaatsvond in 1929, om te laten zien dat Spanje haar ex-kolonies omarmt. Tegenwoordig kan je er heerlijk van de zon genieten op een bankje of op een bootje varen in de gracht.

De wijk Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz is met haar wirwar van smalle straatjes en gezellige pleintjes een van de leukste wijken van Sevilla. Overal waar je kijkt zie je sinaasappelbomen, leuke pleintjes en kleine tapasbars. Deze oude Joodse wijk beschikt daarnaast over een van de mooiste parken van de stad, het Maria Luisa park. 

Toon meer bezienswaardigheden

De kathedraal Magna Hispalensis

Magna Hispalensis in Sevilla is de op twee na grootste kathedraal van de wereld. Het indrukwekkende interieur is rijkelijk versierd en er worden veel kunstschatten bewaard. Er wordt beweerd dat de kathedraal de laatste rustplaats van Christoffel Columbus was, maar de overblijfselen zijn helaas nooit gevonden. Wel vind je er restanten van een moskee. Vanaf de minaret geniet je van een prachtig uitzicht over de Sevilla en haar bezienswaardigheden.

De arena Plaza de Toros

Plaza de Toros is een van de oudste en mooiste arena’s voor stierengevechten. Het hele jaar door kan je rondleidingen volgen door het stadion en het museum. De opening van het seizoen wordt heel groot en uitbundig gevierd in de hele stad. In de periode tussen de tweede zondag na Pasen tot september worden er echte stierengevechten gehouden. Er is echter steeds meer weerstand tegen de gevechten, met name bij de jongere generatie. 

Torre del Oro

De indrukwekkende Torre del Oro was vroeger hét middelpunt van Sevilla. De toren was bedekt met goud om zo de rijkdom van de stad te benadrukken. Vroeger werd de toren gebruikt als gevangenis, kapel en opslag van munitie. Tegenwoordig vind je er het scheepvaartmuseum. Je kan de toren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de rivier Gualdaquivir.

Het Koninklijk Paleis Alcázar

Tijdens je stedentrip Sevilla mag een bezoek aan het Alcázar Paleis zeker niet ontbreken. Het Koninklijke Paleis uit de 14e eeuw is gebouwd in mudejarstijl, een combinatie van moslim- en christelijke kunstvormen. Het wordt tegenwoordig alleen nog gebruikt als de koninklijke familie naar Sevilla komt, alle andere dagen kan je het gewoon bezoeken. De zalen zijn prachtig ingericht en in sommige kamers vind je interessante tentoonstellingen. Ook de Arabische en Engelse tuinen zijn het bezoeken waard.

Hotels in Sevilla op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Sevilla

360° foto's

Populairste hotels Sevilla