9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Tallinn

Wat dacht je van een goedkope stedentrip Tallinn? De hoofdstad van Estland heeft alles in huis voor een geweldige stedentrip. De stad beschikt over een historische binnenstad met een middeleeuwse uitstraling. De binnenstad wordt zelfs zo mooi gevonden dat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst is gezet. Maar neem ook zeker de tijd om wat verder te kijken dan de binnenstad, dan ontdek je een hele andere kant van Tallinn. Zo beschikt de stad over een verlaten gevangenis waar je in de zomermaanden een bezoek aan mag brengen. Verder barst het in Tallinn van de musea, imposante gebouwen én vind je er zelfs een strand.

Hotels in Tallinn op de kaart

Bezienswaardigheden Tallinn

De oude stad Vanalinn

De oude stad Vanalinn is het oudste gedeelte van Tallinn. Het is een van de mooiste middeleeuwse centrums van Noord-Europa. Niet zo gek dus dat de oude stad van Tallinn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een wandeling door de wijk tijdens je stedentrip Tallinn is het meer dan waard. Wandel door de smalle, kronkelende straatjes en geniet van de prachtige historische gebouwen om je heen. Je komt ogen te kort!

Het Kadriorgpaleis

Het Kadriorgpaleis is een prachtig barokpaleis in Tallinn. Het is gebouwd door tsaar Peter de Grote voor zijn tweede vrouw tsarina Catharina als zomerresidentie. Tegenwoordig is er een museum gevestigd in het paleis. Bewonder het prachtige interieur en de waanzinnige architectuur. Ook een wandeling door de mooie kleurrijke tuinen is echt aan te raden. Het Kadriorgpaleis is zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip Tallinn! 

Toon meer bezienswaardigheden

Stadhuisplein

Tijdens je stedentrip Tallinn kan je niet om het Stadhuisplein heen. Dit plein ligt midden in de oude binnenstad. Het is de perfecte uitvalsbasis om je stedentrip Tallinn te beginnen. Aan het plein liggen namelijk een aantal mooie bezienswaardigheden en gebouwen. Sommige gebouwen zijn gebouwd in het jaar 132! Verder vind je aan het plein het Stadhuis van Tallinn en een van de oudste apotheken van Europa, de Raadsapotheek. Ook worden er op het plein soms concerten en festivals georganiseerd en vinden er verschillende markten plaats. 

Uitzichtpunt Kohtuotsa

Wil je genieten van een waanzinnig uitzicht over Tallinn? Breng dan een bezoek aan het uitzichtpunt Kohtuotsa. Het uitzichtpunt Kohtuotsa ligt aan de noordkant van de Toompea-heuvel. Beklim de toren en geniet van een prachtig uitzicht over de oude stad en het nieuwe deel van de stad. Bewonder de eeuwenoude torenspits van Tallinn, de nieuwe televisietoren en de rode daken van de huizen in het oude centrum. In de zomermaanden is er een terras en worden er dansavonden georganiseerd.

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Tallinn

360° foto's