8,5
Winnaar 2018
Veilig betalen via
  1

  Stedentrip Budapest

  Al eens nagedacht over een goedkope stedentrip Budapest? Budapest is een schitterende stad met waanzinnige architectuur, indrukwekkende pleinen, mooie parken en vele musea. De Donau rivier splitst de stad in twee delen: het historische ‘Buda’ en het moderne ‘Pest’. Wandel langs de oevers, klets gezellig bij onder het genot van bordje dampende goulash of ontspan in een van de vele kuuroorden die de stad rijk is. Een citytrip Budapest is puur genieten!

  TIP: Ben je 65 jaar of ouder? Dan mag je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo ontdek je deze leuke stad nog eenvoudiger! 

  Bezienswaardigheden Budapest

  De Citadel van Buda

  De citadel van Buda staat niet zonder reden op de Werelderfgoed van Unesco. Het fort, dat al meer dan 150 jaar boven de stad uittorent, biedt een adembenemend uitzicht over de rivier met het imposante parlementsgebouw en de acht bruggen. Je kunt er heerlijk wandelen en prachtige foto’s maken.

  Het parlementsgebouw

  Het Hongaarse parlementsgebouw (Országház) staat symbool voor Budapest, zo niet voor heel Hongarije. Het is gebouwd tussen 1885 en 1902, naar het ontwerp van Imre Steindl, de winnaar van een wedstrijd. Het is één van de meest bekende monumenten ter wereld en is nog steeds in gebruik. Het Huis der Afgevaardigden heeft hier regelmatig zitting en ook de Hongaarse premier ontvangt hier zijn gasten. Tussendoor is het imposante gebouw op onregelmatige tijden te bezoeken. Het parlementsgebouw is vanaf de overkant van de Donau in zijn geheel te bewonderen. Pas dan kun je de grootte van het geheel bevatten: de Gotische koepel is 96 meter hoog en wordt vergezeld door twee grote en twintig kleine torens. Het gebouw beschikt over 115 zalen, 10 binnentuinen en 29 trappenhuizen. In totaal is er zo’n 40 kilo goud verwerkt in het hele gebouw!

  Toon meer bezienswaardigheden

  De boulevard en het Heldenplein

  Zin in een leuke wandeling? Aan de negentiende-eeuwse boulevard van Budapest liggen prachtige gebouwen, waaronder de Hongaarse Opera. Aan het einde vind je het Heldenplein, vol met standbeelden van belangrijke personen uit de rijke Hongaarse geschiedenis.

  De Matthiaskerk

  Midden op het Drievuldigheidsplein in de wijk Buda ligt de Matthiaskerk. De hoge toren en het kleurrijke dak zijn zichtbaar vanaf de overkant van de Donau. De kerk werd in 1255 gebouwd en heeft een indrukwekkend gotisch interieur. Ook de ingang van de kerk, met een reliëf van gebeurtenissen uit het leven van Maria, is ontzettend mooi. 

  Bezoek een badhuis

  In Budapest zie je nog een belangrijk stukje van de Turkse overheersing terug: vele traditionele thermale badhuizen zijn echte kuuroorden geworden. Tegenwoordig geniet de bevolking hier nog steeds van. Het is een echte sociale aangelegenheid en men gelooft nog steeds in de medicinale werking ervan. Een van de bekendste zijn de Széchenyibaden, midden in het stadspark van Budapest. Het complex biedt diverse zwembaden, sauna’s en stoombaden, aangelegd rondom twee warmwaterbronnen. De badhuizen zijn opvallend geel geverfd en voorzien van een neobarokke stijl. Het is het grootste medicinale kuuroord van heel Europa!

  Hotels in Budapest op de kaart

  Weer & klimaat

  Gemiddelden voor Budapest

  360° foto's

  Populairste hotels Budapest