8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Madrid

Madrid is een wereldstad die je zeker eens gezien moet hebben. Tijdens een goedkope stedentrip Madrid ontdek je de grote culturele rijkdom en de levendigheid van de Spaanse hoofdstad. Overdag loop je door de elegante straten langs prachtige paleizen, indrukwekkende pleinen en barokke kerken en ’s avonds geniet je van overheerlijke tapas en lokale wijnen op een van de vele terrasjes. Maak kennis met het Spaanse leven tijdens een stedentrip Madrid!

Bezienswaardigheden Madrid

Het Koninklijke Paleis Palacio Real

Het indrukwekkende Palacio Real is het Koninklijke Paleis van Madrid. Tijdens een bezoek aan het paleis kijk je werkelijk je ogen uit. Het paleis is gebouwd in de 18e eeuw en telt maar liefst 2.800 kamers. Een deel van het paleis wordt nog steeds gebruik voor officiële ceremonies, maar het andere deel kan je bezoeken. Tijdens een 2 uur durende rondleiding krijg je de mooiste plekjes en meest bijzondere kunstwerken te zien. Alvast een tipje van de sluier: je vindt er een kristallen kroonluchter van 2.000 kilo! 

Park El Retiro

Wat het Vondelpark en Central Park voor Amsterdam en New York zijn, is El Retiro voor Madrid. Ondanks dat het park midden in de stad ligt is het de ideale locatie om de drukte van de stad te ontvluchten. In het park vind je het Palacio de Cristal (kristallen paleis),een prachtige rozentuin, vele beelden, een groot meer met roeibootjes en diverse restaurantjes. 

Toon meer bezienswaardigheden

Plein Plaza Mayor

Heb je zin om te genieten in het zonnetje met een drankje en lekker om je heen te kijken? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Plaza Mayor. Het populairste plein van Madrid is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Midden op het plein staat het standbeeld van Koning Felipe III, maar buiten dat zijn er ook veel andere details van vroeger terug te vinden. Ook liggen er veel gezellige restaurantjes en winkels aan het plein. 

Het Prado Museum

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het prachtige Prado Museum. In dit bekende museum vind je vooral werken van de Spanjaard Francisco Goya, maar ook van Diego Velázquez en El Greco. Daarnaast worden er werken van Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Franse en Italiaanse schilders tentoongesteld. Leuk weetje: het museum was oorspronkelijk gebouwd voor het natuurwetenschappelijk museum. Na de 35 jaar durende bouw werd er echter besloten om de kunstcollectie van de koninklijke familie er onder te brengen.

Plein La Cibeles

Voor het beschrijven van La Cibeles zijn niet veel woorden nodig. Het is het mooiste plein van Madrid met in het midden de fontein 'La Cibeles'. Op de fontein is Ceres, de godin van de vruchtbaarheid, afgebeeld. Het beeld is ondertussen uitgegroeid tot een van de symbolen van Madrid. Niet alleen de fontein maakt het plein bijzonder, ook de architectuur van omringende gebouwen is het bekijken waard.

Voetbalstadion Bernabé

Echte voetballiefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het indrukwekkende voetbalstadion van Real Madrid. Het is een van de beroemdste ter wereld en dat is niet voor niets. Wandel door het museum, ga zitten op de hoogste stoel van het station en loop net als de grote helden Christiano Ronaldo en Zinedine Zidane door de spelerstunnel naar het voetbalveld.

Hotels in Madrid op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Barcelona

360° foto's

Populairste hotels Madrid