9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

10x wat te doen in Den Haag

2020-10-14

Ben jij al in Den Haag geweest of wil je een bezoekje brengen aan deze mooie stad? Bebsy’s product stagiaire Normani woont haar hele leven in Den Haag en kent de beste locaties. Deze locaties deelt zij graag met je in deze 10x wat te doen in Den Haag. Zo weet je zeker dat jouw stedentrip Den Haag een succes wordt! Lees snel verder en leer Den Haag kennen als een Hagenees.

#1 Bezoek Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor

Net als dat er vele wegen naar Rome zijn, zijn er ook vele wegen naar Den Haag! Als je met de trein komt, dan heb je zeker wel de mooiste te pakken. De stations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor zijn namelijk het verkennen waard. Daarom staan ze in deze lijst met wat te doen Den Haag. De twee treinstations zien er heel verschillend uit, maar hebben beide hun eigen unieke architectonische waarde. Zo is Den Haag Holland Spoor het oudste station van Den Haag. Het is geopend in 1843 en bestaat nu dus ruim 177 jaar. Dat maakt van het gebouw een monument! Het ontwerp is al die jaren hetzelfde gebleven en dat maakt het echt bijzonder. Den Haag Centraal is later gebouwd als opvolger van Den Haag Holland Spoor. Dit gebouw is echt compleet anders dan het gebouw van Den Haag Holland Spoor. Den Haag Centraal is zo uniek door zijn moderne architectonische design. Het station is in 2010 fors verbouwd en heeft nu een moderne uitstraling. Dat is niet alles! Ook is Den Haag Centraal het grootste kopstation van Nederland.

Tips wat te doen Den Haag:
Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor liggen dicht bij elkaar. Neem tram 17 om binnen 1 halte van het ene station naar het andere te reizen. Ook is het mogelijk om tram 16 of 9 of bus 22 te pakken naar de stations toe. 

Wat te doen in Den Haag: Station

Het station in Den Haag een van de tips wat te doen Den Haag

#2 Loop binnen bij het Binnenhof

Benieuwd hoe het middelpunt van de Nederlandse politiek eruitziet? Bezoek dan het eeuwenoude kasteel het Binnenhof. Het gebouw werd in 1230 geopend en staat in de top 100 van Nederlandse monumenten. De Eerste en Tweede kamer en het ministerie van Algemene zaken zijn gevestigd in het Binnenhof. Ook wordt sinds 1904 elk jaar vanuit het Binnenhof de troonrede voorgelezen door onze Koning of Koningin. Dit gebeurt in de ridderzaal van het kasteel. Naast een ridderzaal heeft het kasteel ook een echte slotgracht en natuurlijk het torentje van de Minister-President. Dit maakt het Binnenhof echt de moeite waard om te bezoeken in Den Haag! 

Tips wat te doen Den Haag:
Ga naar de straat Lange Vijverberg om een prachtige foto te maken van het gebouw samen met de hofvijver. 

Wat te doen in Den Haag: het Binnenhof

Het Binnenhof in Den Haag een van de tips wat te doen Den Haag

#3 Beleef een beetje Azië in Chinatown Den Haag

Tijdens een dagje naar Den Haag moet je zeker deze wat te doen Den Haag afvinken! Chinatown is echt een stukje Azië in Den Haag. Het is in 2008 opgericht en herbergt een mix van de Chinese, Japanse en Indonesische cultuur. Ook al staat Chinatown in het midden van het centrum, het lijkt alsof je even helemaal ergens anders bent. Breng een bezoek aan Chinatown en proef de sfeer van de Aziatische restaurants, Chinese specialiteiten, exotische producten en diverse Chinese winkeltjes. 

Tips wat te doen Den Haag:
Loop Chinatown binnen via de Chinese toegangspoort om echt de transformatie naar de Aziatische buurt te beleven. De poort staat naast de Bijenkorf in de Wagenstraat.

Wat te doen Den Haag: Chinatown

Chinatown in Den Haag een van de tips wat te doen Den Haag

#4 Leer alles over de Nederlandse zeegeschiedenis in Muzee Scheveningen

Wil je meer te weten komen over het leven in, op en rond de zee? Dan is deze wat te doen Den Haag tip wat voor jou! In Muzee leer je namelijk alles over de zee. In het museum zijn natuur en geschiedenis samengebracht onder één dak en dat is erg bijzonder. Zo leer je onder andere hoe mensen vroeger leefden op een vissersboot en bewonder je de prachtige collectie over het leven in de zee. Ook heeft het museum een eigen aquarium, koraalrif en grote wetenschappelijke schelpencollectie. Het meest bijzondere stukje uit de collectie van Muzee is toch wel de nagemaakte bomschuit (vissersboot). Zit in de boot en beleef het schippersleven vanuit een ander perspectief!

Tips wat te doen Den Haag:
Neem tram 9 richting Scheveningen Noord om zo snel mogelijk bij het museum te komen.

Wat te doen in Den Haag: Muzee Scheveningen

Het strand nabij Muzee Scheveningen een van de tips wat te doen Den Haag

#5 Ontdek de verbouwde Pier van Scheveningen!

Als je dan toch in Scheveningen bent, dan mag deze wat te doen Den Haag ook zeker niet ontbreken. De Pier van Scheveningen is een bezoek namelijk meer dan waard! Neem een kijkje op de Pier van Scheveningen die in 2015 compleet is vernieuwd. Daar vind je hedendaags street food, terrassen, restaurants, bars, winkels en exclusieve hotelsuites met een prachtig zicht op de Noordzee. De attracties als het reuzenrad, Bungy Jump Holland en de Zipline zorgen ervoor dat jouw bezoek aan de Pier onvergetelijk wordt! Natuurlijk is het ook mogelijk om een lekkere rustige wandeling te maken en te genieten van het uitzicht op zee.

Tips wat te doen Den Haag:
Bezoek de pier in de avond om te genieten van een prachtig uitzicht op de mooie verlichte boulevard.

Wat te doen Den Haag: Pier van Scheveningen

Uitzicht op de verlichte Pier van Scheveningen in de avond een van de tips wat te doen Den Haag

#6 Bewonder de Beelden aan Zee in de duinen van Scheveningen

Deze wat te doen Den Haag valt niet direct op, maar in de duinen van Scheveningen ligt het museum Beelden aan Zee verstopt als een schat in het zand. In 1994 is dit moderne museum opgericht door Theo en Lida Scholten. Beelden aan Zee is exclusief gericht op moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst. Het staat vol met prachtige beelden, borstbeelden en portretten van nationale en internationale kunstenaars. Het is het enige museum in Nederland dat volledig gericht is op de beeldhouwkunst. Wil je een voorproef van het museum? Op de boulevard van Scheveningen kan je gratis een bezoek brengen aan het beeldenterras Sprookjesbeelden aan Zee, wat onderdeel is van het museum.

Tips wat te doen Den Haag:
Pak vanuit Den Haag tram 1 en stap uit bij de halte Schev.slag/Beelden aan Zee. Vanuit hier is het slechts 3 minuten lopen naar Beelden aan Zee en 5 minuten lopen naar Sprookjesbeelden aan Zee.

Wat te doen Den Haag: Beelden aan Zee Scheveningen

Beeld van de leeuw en muis in Sprookjesbeelden aan Zee in Scheveningen een van de tips wat te doen Den Haag

#7 Bezoek de Haagse stranden Scheveningen, Zuiderstrand en Kijkduin

Wat Den Haag ook zo bijzonder maakt in vergelijking met andere Nederlandse steden, is dat Den Haag maar liefst drie stranden heeft! De 11 kilometer lange kustlijn bestaat uit het strand van Scheveningen, Zuiderstrand en Kijkduin. Op alle drie de stranden geniet je van de frisse zeelucht en een prachtig uitzicht op de horizon. De stranden geven vier seizoenen lang een vakantiegevoel. Op het strand van Scheveningen en Kijkduin vind je naast het strand ook een gezellige boulevard met leuke restaurants. Wil je in alle rust genieten van het mooie strand? Ga dan naar het Zuiderstrand. Dit is de ideale plek om helemaal te ontspannen tijdens je stedentrip Den Haag.

Tips wat te doen Den Haag:
Bezoek Zuiderstrand voor een rustige en relaxte strandervaring of ga juist naar Scheveningen of Kijkduin voor een dag vol strandtenten, winkeltjes en attracties.

Wat te doen Den Haag: De stranden

Het strand van Den Haag een van de tips wat te doen Den Haag

#8 Voel je de koning te rijk in Paleis Noordeinde en het Vredespaleis

Paleis Noordeinde en het Vredespaleis zijn echt prachtig! De paleizen staan midden in de binnenstad van Den Haag en zijn nog steeds in gebruik. Het oudste deel van Paleis Noordeinde dateert uit 1533. Sinds die tijd is het altijd in gebruik geweest als woonpaleis tot het jaar 1984. In dat jaar is Paleis Noordeinde door de voormalige koningin, prinses Beatrix benoemd tot werkplek. Tot op de dag van vandaag is het paleis in gebruik als koninklijke werkplaats. Niet ver van Paleis Noordeinde vandaan vind je het Vredespaleis. Dit paleis werd in 1913 voor het eerst geopend door Koningin Wilhelmina. Het Vredespaleis behoort toe aan de internationale organisatie het Permanent Hof van Arbitrage. Hun doel is het vreedzaam oplossen van geschillen tussen landen. Naast de belangrijke rollen die de paleizen vervullen, zien ze er ook nog eens prachtig uit. Ontdek het zelf tijdens een stedentrip Den Haag. Je zal niet teleurgesteld worden!

Tips wat te doen Den Haag:
Neem bus 22 of 28 om binnen 10 minuten van het ene paleis naar het andere paleis te reizen. Tram 1 rijdt momenteel niet, maar wordt vervangen door bus 31. Ook die rijdt naar beide locaties.

Wat te doen Den Haag: Paleis Noordeinde en het Vredespaleis

Koninklijke familie werkzaam in de paleizen van Den Haag een van de tips wat te doen Den Haag

#9 Beleef een avontuurlijke dag in De Uithof!

Kan je niet wachten tot het weer winter is, zodat je kan schaatsen, skiën en snowboarden? Dan is hier goed nieuws voor jou! Met deze wat te doen Den Haag tip hoef je namelijk niet langer te wachten. De Uithof in Den Haag is de plek waar je moet zijn voor een echte winterervaring. De Uithof is het grootste overdekte sportcentrum van Europa, dus je verveelt je er geen moment! Naast een 400 meter lange ijsbaan en een piste van 211 meter heeft De Uithof ook een kartcircuit, een in-en outdoor klimhal, een lasergame arena en nog veel meer. Het belooft een gezellige en sportieve dag te worden!

Tips wat te doen Den Haag:
De Uithof is het snelst te bereiken met de auto. Ook parkeer je de auto gratis bij De Uithof. Toch liever met het openbaar vervoer naar De Uithof? Pak dan tram 4 naar de halte De Uithof. Vanaf hier is het nog 9 minuten lopen naar het sportcentrum.

Wat te doen Den Haag: De Uithof

Schaatsbaan van De Uithof een van de tips wat te doen Den Haag

#10 Vind de beste verblijflocatie voor jouw stedentrip Den Haag

De laatste tip in deze blog wat te doen Den Haag is ook niet geheel onbelangrijk. Den Haag heeft namelijk ontzettend veel hotels, maar waar kan je nou het best verblijven? De meeste hotspots zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en Chinatown liggen centraal in de stad. Wil je deze bezienswaardigheden bezoeken? Dan zijn Hotel Des Indes, Hotel Ibis Den Haag City Centre en Hotel Mercure Den Haag Central de perfecte hotels voor jouw stedentrip Den Haag. Deze drie hotels liggen in het hart van de stad. Ook Hotel Babylon wat naast het Centraal Station ligt is een goede keuze voor jouw verblijf in de prachtige stad Den Haag. Liever wat dichter bij het strand verblijven? Bekijk dan eens de hotels in Scheveningen

Wat te doen Den Haag: De leukste hotels

De leukste hotels in Den Haag een van de tips wat te doen Den Haag


Met deze tips Den Haag van Normani weet je zeker dat je het maximale haalt uit je stedentrip Den Haag. Heb jij zin gekregen om het zelf allemaal te gaan ontdekken? Dat snapt Bebsy helemaal! Boek dan nu een goedkope stedentrip Den Haag bij Bebsy en ga op pad in deze mooie stad! Laat jij weten wat jij het leukste vond tijdens je bezoek? 

Liefs,

Normani van Bebsy