9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Den Haag

Wil jij op stedentrip dicht bij huis? Denk dan eens aan een goedkope stedentrip Den Haag! De gezellige binnenstad met mooie pleinen, leuke winkels en bijzondere musea maakt van Den Haag de ideale bestemming voor een weekendje weg. Daarnaast staat de stad ook vol hippe restaurantjes en barretjes. Je weet gewoon niet welke je moet kiezen! Dit allemaal combineer je eenvoudig met een bezoek aan Scheveningen voor een dag vol zon, zee en strand. Boek nu een stedentrip Den Haag en ontdek het zelf!

Hotels in Den Haag op de kaart

Bezienswaardigheden Den Haag

Het Binnenhof

Het Binnenhof is hét beeldmerk van de Nederlandse democratie. In dit kasteel midden in de stad komen de Eerste en Tweede Kamer samen wanneer nodig. Het kasteel heeft een echte slotgracht, een Ridderzaal en natuurlijk het torentje van onze Minister-President. Dit is de plek waar de Minister-President werkt en vanwaaruit hij het land toespreekt. Echte politiekfanaten mogen dit niet overslaan tijdens hun stedentrip Den Haag!

Paleis Noordeinde

Als je door het centrum van Den Haag loopt, kom je zonder twijfel langs het prachtige Paleis Noordeinde. Dit paleis is erg belangrijk voor de Koninklijke familie, want veel belangrijke gebeurtenissen hebben hier plaats gevonden. Zo trouwden prinses Juliana en prins Bernhard en prins Constantijn en prinses Laurentien in dit paleis en zijn prinses Wilhelmina en prinses Juliana hier geboren. Tegenwoordig is dit het werkpaleis van de Koning. Verder vind je in het paleis de koninklijke paarden en het Koninklijk Archief.

Toon meer bezienswaardigheden

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een museum met de beste kunstwerken uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Het museum is gevestigd in een schitterende monumentale pand in het hart van Den Haag. Hier aanschouw je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter. Je kijkt echt je ogen uit!

De Spuistraat

Wil jij tijdens je stedentrip Den Haag lekker winkelen en eten? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Spuistraat. Dit is een van de oudste straten van Den Haag en loopt van het Spui tot aan de gezellige Grote Markt. Het staat vol met grote winkelketens, budgetwinkels en boetiekjes. Natuurlijk zijn er ook veel restaurants en bars te vinden. Zoals je ziet verveel jij je geen moment tijdens een bezoek aan de Spuistraat!

Museum Voorlinden

Liefhebbers van hedendaagse kunst moeten tijdens hun stedentrip Den Haag zeker een bezoek brengen aan Museum Voorlinden. Dit museum hangt vol met kunst van nu. De collectie bestaat uit schilderijen, beelden, collages en fotografie uit voornamelijk de 20e eeuw. Het is niet alleen leuk om door het museum te lopen, maar je kan er ook nog eens hele bijzondere foto's maken. 

Madurodam

Wil jij de populairste steden en bezienswaardigheden van Nederland in één dag bekijken? Dat kan met een bezoek aan Madurodam tijdens je stedentrip Den Haag! Madurodam is een van de bekendste themaparken van Nederland en dat is niet zo gek. Je vindt hier de leukste plekken van Nederland in het klein. Zo is er een miniatuurversie van onder andere Amsterdam, Schiphol, paleizen en nog veel meer. Het is een leuk dagje uit voor jong en oud!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Den Haag

360° foto's