8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Fly drive Chalkidiki

Het is niet moeilijk om je hart te laten veroveren door een goedkope fly en drive Chalkidiki. Het Griekse schiereiland bestaat uit drie landtongen: Kassandra, Sitonia en Athos. Direct nadat je je huurauto hebt opgehaald word je warm welkom geheten door de uitbundig schijnende zon en de gastvrije Griekse bevolking. Tour door het prachtige groene landschap en maak kennis met de mythische verhalen uit de oudheid. Ga op zoek naar verborgen stranden en sluit je dag af bij een typisch Griekse taverne met uitzicht op zee. Nergens smaken feta, olijven en octopos beter dan in deze setting. Tijdens een fly en drive Chalkidiki geniet je van een authentieke Griekse vakantiesfeer!

Bezienswaardigheden Chalkidiki

Thessaloniki

Thessaloniki is na Athene de grootste stad van Griekenland. Deze veelzijdige metropool ligt direct aan zee en zit bomvol met culturele hoogtepunten. In het benedengedeelte vind je brede straten, pleinen en een levendige boulevard. Het charmante bovenste gedeelte van de stad bestaat uit smalle straatjes en kleine stadstuinen. Voor een prachtig uitzicht mag je een bezoek aan de Witte Toren niet overslaan. Thessaloniki is een must voor de echte cultuurliefhebber!

Landtong 1: Kassandra

Kassandra is de eerste en drukste landtong van Chalkidiki. Je vindt er prachtige zandstranden, mooie dennenbossen en een groot aantal archeologische opgravingen. Daarnaast zijn er veel toeristische faciliteiten, zoals een goed uitgaansleven en watersportmogelijkheden. Door de goede wegen rijd je gemakkelijk naar bijvoorbeeld de kasteelruïnes in badplaats Nea Potidea of het pittoreske en sprookjesachtige dorpje Afytos.

 

Toon meer bezienswaardigheden

Landtong 2: Sithonia

De landtong Sithonia is dankzij de weelderige natuur en schitterende zandstranden een waar paradijs. Zonliefhebbers zijn hier dan ook helemaal op hun plek. Het leven is er rustig en kalm, iets wat je ook meteen proeft bij een van de authentieke stranttentjes. Het groene landschap vol watervallen, meren en heuvels vormt bovendien de ideale locatie voor prachtige wandelingen en mountainbiketochten.

Landtong 3: Athos

Athos is de meest oostelijke landtong van Chalkidiki en het meest mysterieuze van de streek. Alleen het noordelijk deel is vrij toegankelijk, voor het overige deel (de monnikenstaat) heb je een visum nodig en komen alleen mannen in aanmerking. Toch is een bezoek aan dit bijzondere deel van Chalkidiki zeker aan te raden. Rijd bijvoorbeeld naar het sfeervolle plaatsje Ouranoupolis, vol met knusse straatjes, winkeltjes en tavernes. Vlakbij vind je ook het schitterend gelegen Kakovo klooster. 

Hotels in Chalkidiki op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Kreta

360° foto's

Populairste hotels Chalkidiki