9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Fly drive IJsland

De beste manier om het echte Italië te ontdekken? Met een huurauto, als je het Bebsy vraagt. Het magische noorderlicht, de prachtige fjorden en heerlijke warmwaterbronnen maken IJsland tot een unieke vakantiebestemming. Het land heeft fascinerende natuurschoonheden en een bijzonder leuke hoofdstad, Reykjavik. Dit alles bereik je in al 3 à 4 uur vliegen. Boek een goedkope fly drive IJsland bij Bebsy en ga op ontdekkingsreis!

Cultuur in IJsland

Tijdens een bezoek aan IJsland kom je er al snel achter dat de inwoners hele vriendelijke, bescheiden en relaxte mensen zijn. Ze behandelen elkaar als gelijken, waardoor er weinig wordt opgeschept en ze op een fijne manier met elkaar omgaan. IJslanders zijn trots op hun land, tradities en geschiedenis. Velen geloven in de oude legendes over trollen, elfen en geesten. Soms gaat het zelfs zover dat hele wegen omgelegd worden om niet door een elfennederzetting te hoeven rijden. Zwemmen is een populaire vrijetijdsbesteding voor veel inwoners en als je in contact wil komen met de locals, kunnen we je een bezoek aan een van de vele (openlucht) zwembaden zeker aanraden. Vergeet niet te genieten van de vaak fenomenale uitzichten!

Praktische informatie IJsland

Taal: IJslands, maar op veel plaatsen wordt er ook goed Engels gesproken.
Munteenheid: IJslandse Kroon.
Tijdsverschil: In de zomertijd is het 2 uur vroeger, in de wintertijd is het 1 uur vroeger.
Vaccinaties: Niet verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Eten in IJsland

Veel traditionele IJslandse gerechten bevatten vis, lams- of schapenvlees. Het eten is vers, biologisch en vaak ook erg gezond. Wil je echt eens iets anders proberen? Bestel dan hardfiskur (reepjes gedroogde vis),slátur (de organen van een schaap) of kæstur hákarl (gefermenteerde haai). Mocht dat toch niet helemaal in de smaak vallen, dan kan je ook gewoon een pylsa (hotdog) of internationale gerechten zoals pizza of hamburger bestellen. Ook het voedzame en vetarme Skyr (kwark) is overal verkrijgbaar. IJslanders zijn bovendien dol op koffie. Kijk niet gek op wanneer je een tweede kop ingeschonken krijgt, deze is vaak bij de prijs inbegrepen.

Hotels in IJsland op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor IJsland

Populairste hotels IJsland