9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Griekenland

Stedentrip Griekenland - voor een fantastische vakantie

De bijzondere cultuur en het heerlijke klimaat maken van Griekenland een geweldige vakantiebestemming. Laat je tijdens je stedentrip Griekenland verrassen door overblijfselen uit de klassieke oudheid. Geniet daarna van een verrukkelijk Grieks diner in een authentieke taverne. Daar kan Bebsy wel aan wennen, jij ook? Bovendien is het strand ook nooit ver weg. Daar ontspan je en kom je heerlijk bij als je op stedentrip Griekenland bent. Door de vele zonuren is het echt heerlijk toeven in Griekenland. Dus zoek je nog een bestemming voor een fantastische vakantie? Wil je graag een weekend spenderen in een land met tropische temperaturen? Ontdek zelf al het moois dat dit land te bieden heeft tijdens een goedkope stedentrip Griekenland van Bebsy!

Griekenland - veelzijdig en heerlijk land voor een vakantie

De Helleense Republiek, de officiële naam voor Griekenland, bestaat uit het zuidelijke deel van het Balkanschiereiland in het zuidoosten van Europa. Al sinds de klassieke oudheid speelt het land een belangrijke rol. Zoals je misschien wel weet zijn in het Oude Griekenland de beginselen voor de democratie als staatsvorm ontwikkeld. Deze indrukwekkende geschiedenis is vandaag de dag nog steeds te bewonderen tijdens een stedentrip Griekenland. Zo zijn er een groot aantal bezienswaardigheden Griekenland waarvan de oorsprong in de Griekse Oudheid ligt. Denk bijvoorbeeld aan de magische plaats Delphi, de Akropolis van Athene en de restanten van het paleis van Knossos op Kreta. Helaas kent de Griekse geschiedenis niet alleen rooskleurige verhalen.

Zo is het grote deel van het land in de vijftiende eeuw veroverd door de Ottomanen. Hierdoor is Griekenland voor bijna vier eeuwen een onderdeel geweest van het Ottomaanse rijk. Deze invloeden zijn ook tegenwoordig nog te zien tijdens je stedentrip Griekenland. Na de opstand tegen de Turkse overheersing kreeg Griekenland te maken met de Eerste Wereldoorlog, de Grieks-Turkse Oorlog en de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft zijn sporen achtergelaten op de bevolking. Na de bevrijding in 1945 was er namelijk sprake van een burgeroorlog. De communisten stonden tegenover de behoudende partizanen. Uiteindelijk verloren de communisten. Na nog wat turbulente jaren kent Griekenland inmiddels wat meer rust. De geschiedenis heeft geleid tot een veelzijdig en cultureel land. Hierdoor is Griekenland de afgelopen jaren ook erg populair geworden als heerlijke vakantiebestemming. Zie jij jezelf al genieten tijdens een stedentrip Griekenland? Bebsy wel!

De indrukwekkende cultuur ervaren tijdens stedentrip Griekenland

Tijdens een stedentrip Griekenland kom je echt in contact met de lokale bevolking, de indrukwekkende cultuur en de heerlijke keuken. Uiteraard ga je ook de diverse stedentrip Griekenland bezienswaardigheden langs. Het is goed om te weten dat het gezin centraal staat in de Griekse samenleving. Kinderen blijven vaak lang bij hun ouders wonen en ouderen gaan vervolgens weer bij hun kinderen wonen. Ook als toerist tijdens een stedentrip Griekenland voel je je er zeker welkom: de Grieken staan bekend vanwege hun ongekende gastvrijheid. Toerisme is bovendien een erg belangrijke bron van inkomsten. Daarom is er ook aan jou gedacht. Tijdens je stedentrip Griekenland merk je dit aan de manier waarop je verwelkomd wordt. Overigens bieden de Griekse eilanden een schat aan archeologische vondsten en rijk cultureel erfgoed om te bewonderen tijdens een citytrip Griekenland. Treed in de voetsporen van de bewoners die er al sinds de prehistorie waren en ontdek het zelf als je op stedentrip Griekenland bent!

Praktische informatie voor stedentrip Griekenland

Ga jij binnenkort op vakantie Griekenland? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent voordat je vertrekt op stedentrip Griekenland. Bebsy helpt je graag zodat jouw stedentrip Griekenland ook een onvergetelijke ervaring zal zijn. Daarom vind je hieronder alle informatie voor een geweldige stedentrip Griekenland.

  • Taal: In Griekenland wordt Grieks gesproken. Tijdens je stedentrip Griekenland merk je dat ze in de grotere toeristische steden ook vaak een woordje Engels spreken.
  • Munteenheid: Euro.
  • Tijdsverschil: In de zomertijd is het 2 uur later in Griekenland. In de wintertijd is het 3 uur later.
  • Vaccinaties: Er zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen voor een stedentrip Griekenland. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie voordat je op citytrip Griekenland gaat.
  • Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
  • Reisdocument: Je dient voor een stedentrip Griekenland in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Van de lokale keuken genieten tijdens citytrip Griekenland

Gezelligheid en eten; dat zijn twee dingen die in Griekenland goed samengaan. Dit ervaar je uiteraard ook tijdens je stedentrip Griekenland. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk lang tafelen en genieten van de lekkerste mediterrane gerechten en muziek. Wil je kennismaken met de traditionele Griekse keuken als je op stedentrip Griekenland bent? Ga dan zeker naar een taverne om verrukkelijk te dineren. Op de kaart kom je veelal gerechten tegen als Souvlaki (gegrilde vleesspies),Moussaka (ovenschotel van gehakt met aubergine) en Gyros (gegrild varkensvlees). De beroemde Tzatziki-saus mag hierbij natuurlijk niet ontbreken tijdens je stedentrip Griekenland. Anders dan in Nederland gaan de meeste authentieke Griekse restaurants pas om 21:00 open. Doorgaans zijn de restaurants in de toeristische gebieden wel eerder geopend.

Hotels voor een vakantie Griekenland

Overweeg je een vakantie Griekenland? Bebsy heeft voor jou de beste hotels en appartementen uitgezocht. Hierdoor zit er gegarandeerd een optie tussen die perfect past bij jouw ideale weekend Griekenland. Ga je voor een verblijf midden in de stad, in een rustige wijk of toch liever in de buurt van het strand voor jouw stedentrip Griekenland? Het kan bij Bebsy allemaal! Bekijk snel het overzicht van hotels in Griekenland en vind de citytrip Griekenland die perfect bij jou past. θα σας δο?με σ?ντομα, oftewel tha sas doúme sýntoma (tot gauw) in Griekenland!

Een fantastische stedentrip Griekenland boeken bij Bebsy

Bij Bebsy zit je goed voor allerlei soorten en vormen vakanties. Naast stedentrips kan je bij Bebsy ook een heerlijke vakantie naar de zon boeken. Ook als je een citytrip Griekenland wilt boeken, ben je bij Bebsy aan het juiste adres. Bezoek bijvoorbeeld de iconische hoofdstad van Ελλ?ς (Ellás). Tijdens een stedentrip Athene kom je in aanraking met de Griekse Oudheid en al het moois dat het veelzijdige Griekenland je te bieden heeft. Boek daarom vandaag nog jouw fantastische stedentrip Griekenland bij Bebsy en het genieten kan beginnen!

Hotels in Griekenland op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Griekenland

Populairste hotels Griekenland