8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Hongarije

Een citytrip Hongarije is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Het land heeft echter alles in huis voor een geweldige stedentrip! Je kan er heerlijk en goedkoop eten, je vindt er kleurrijke art nouveau en een zeer vriendelijke bevolking. Laat je verrassen en boek jouw goedkope vakantie Hongarije bij Bebsy!

De Hongaarse cultuur

Muziek is een erg belangrijk onderdeel van de Hongaarse cultuur. Zigeunermuziek, folklore en dans zijn erg populair bij een groot deel van de bevolking. Dit zie je met name terug tijdens de vele festivals, zoals bijvoorbeeld het prachtige lentefestival. Het veelzijdige Hongarije wordt daarnaast ook gekenmerkt door een hele gastvrije bevolking. Hongaren houden van gezelligheid en veel eten en drinken, dat zal je ongetwijfeld niet ontgaan als je een bezoek brengt aan dit mooie vakantieland. 

Praktische informatie Hongarije

Taal: Hongaars.
Munteenheid: De Hongaarse forint.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Niet verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

De Hongaarse keuken

Hongaren zijn gek op kruidig eten. Veel gerechten zijn geïnspireerd of overgenomen uit omringende landen, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk en Turkije. Vlees speelt een belangrijke rol en ook vissoep kom je vaak tegen op menukaarten. Als je in Hongarije bent mag je de Goulash soep eigenlijk niet overslaan. Andere lekkernijen zijn Palascinta (een soort pannenkoekjes),en Lángos (deeg gebakken in olie en bestrooid met zure room en geraspte kaas). De dorst les je met limonade of een glaasje Pálinka, de beroemde vruchtenbrandewijn. 

Hotels en appartementen in Hongarije

Na een dag slenteren in de stad is er niks fijner dan verblijven in een hotel of appartement dat voldoet aan jouw wensen. Bebsy heeft daarom een ruime selectie van accommodaties in Hongarije voor je gemaakt. Er is vast iets bij wat je goed zal bevallen! 

Stedentrip Hongarije

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Budapest.

Hotels in Hongarije op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Hongarije

Populairste hotels Hongarije