8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Polen

De bijzondere steden van Polen vormen een leuke bestemming voor een heerlijk weekend weg. Je vliegt al binnen twee uur naar de dynamische hoofdstad Warschau en het sprookjesachtige Krakau. Beide steden staan op de Werelderfgoedlijst en hebben een historisch marktplein vol met gezellige terrasjes. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het concentratiekamp Auschwitz. Gooi het eens over een andere boeg en boek een goedkope vakantie Polen!

Cultuur in Polen

Het grootste deel van de Poolse bevolking is rooms-katholiek en het geloof is voor velen een belangrijk onderdeel van de cultuur. Op zondag gaan veel mensen naar de kerk en Christelijke feestdagen worden uitbundig gevierd. Polen is daarnaast rijk aan prachtige architectuur. Classicisme en barok zie je terug in de bijzonder mooie kerken, paleizen en landhuizen. Gelukkig is er veel herbouwd of bewaard gebleven na de Tweede Wereldoorlog. Polen zijn over het algemeen erg beleefd en gastvrij. Ze zullen je zeker met open armen ontvangen als je een bezoek brengt aan hun bijzondere land.

Praktische informatie Polen

Taal: De officiële taal is Pools. Veel oudere mensen spreken ook nog een woordje Russisch. In de steden wordt er inmiddels best wel wat Engels gesproken.
Munteenheid: Er wordt betaald met de Poolse Zloty.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of  Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Eten en drinken in Polen

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar de Polen zijn echte Bourgondiërs. Ze houden van een stevige maaltijd en nemen graag alle tijd om deze te bereiden. Vooraf wordt er vaak soep gegeten. Het nationale gerecht is Bigos: stoofvlees met onder andere zuurkool, honing en tomaten. Ook varkensvlees en pasta zijn populair. Typische desserts zijn appeltaart en allerlei soorten cake. In de ochtend wordt er vaak brood gegeten, gemaakt van tarwe of rogge. Er zijn veel leuke bakkerijtjes waar het met liefde vers voor je gebakken wordt.

Hotels en appartementen in Polen

Als je van gezelligheid houdt dan verblijf je het best vlak bij de Grote Markt of in de bruisende Joodse Wijk. De meeste hotspots zijn dan gemakkelijk te voet bereikbaar. Boek jouw stedentrip Polen bij Bebsy en laat je verrassen! Bekijk hier een overzicht van alle hotels in Polen.

Stedentrip Polen

Bebsy biedt diverse stedentrips naar Polen aan:
Stedentrip Krakau
Stedentrip Warschau

Hotels in Polen op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Polen

Populairste hotels Polen