9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Schotland

De indrukwekkende Hooglanden en de authentieke steden vol met historische gebouwen maken van Schotland een geweldige vakantiebestemming. Laat je betoveren door de eeuwenoude verhalen of strijk neer in een pub voor een typisch glaasje Whisky. De inwoners van Schotland staan bekend om hun gastvrije karakter en maken jouw bezoek pas echt onvergetelijk. Wil je ook kennis maken met dit prachtige land? Boek dan jouw goedkope stedentrip Schotland bij Bebsy! 

De Schotse cultuur

Schotland heeft een eigen cultuur vol tradities en legendes. Schotten hechten hier veel waarden aan. De beroemde Schote kilt, de doedelzak en de verhalen over het monster van Loch Ness komen ook jou vast en zeker bekend voor. In de zomer is een bezoek aan de Highland Games zeker aan te raden. De deelnemers zijn gekleed in een kilt en moeten boomstammen werpen, touwtrekken, steenwerpen, kogelstoten, worstelen en hamerwerpen. Dat belooft zeker een unieke ervaring te worden!

Praktische informatie Schotland

Taal: De belangrijkste taal van Schotland is het Engels. Het is even wennen aan het bijzondere accent, maar verstaanbaar is het zeker. Een deel van de bevolking spreekt behalve Engels ook nog Schots, hoewel deze taal steeds minder lijkt te leven.
Munteenheid: De Schotse pond. 
Tijdsverschil: In Schotland is het 1 uur vroeger dan in Nederland en België.
Vaccinaties: Niet verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Je hebt een reisstekker nodig als je gebruik wilt maken van de stopcontacten in Schotland
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

De Schotse keuken

De pub is de beste plek om te genieten van een Schotse maaltijd en een goede Whisky. De meeste gerechten zijn stevig maar zeer smakelijk. De bekendste Schotse maaltijd is Haggis: een schapenmaag gevuld met orgaanvlees van een schaap, granen, ui en kruiden. Het smaakt verrassend lekker! Mocht je toch liever voor iets anders gaan, dan zijn andere nationale gerechten zoals 'Cullen skink' (een vissoep), 'Cock-a-leekie' (een kippensoep) en 'Lambsfry' (gegrild lamsvlees) een goede keuze. 

Hotels en appartementen in Schotland

Bebsy heeft hotels en bed & breakfasts in alle prijsklassen geselecteerd. Verblijf in het levendige centrum van de stad of in een authentiek kasteel. Bekijk hier het overzicht van alle hotels in Schotland.

Stedentrip Schotland

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Edinburgh

Hotels in Schotland op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Schotland

Populairste hotels Schotland