9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Malta

Zin in een vakantie naar een warm en zonnig eiland? Misschien is een goedkope vakantie Malta dan wel iets voor jou! Het land kent een adembenemende natuur met groene valleien, steile kliffen en helderblauw water. Voor een goede dosis cultuur bezoek je de historische stad Valetta. Het paradijsje ‘Blue Lagoon’ is dé plek om te snorkelen. Voel je de vakantiekriebels al?

Cultuur op Malta

Op Malta vind je een mediterrane cultuur met een Engels tintje. Het land is 150 jaar lang een kolonie geweest van Engeland, iets wat je bijvoorbeeld terug ziet in de Engelse taal die wordt gesproken. Het merendeel van de bevolking is rooms-katholiek en op het eiland zijn nog ongeveer 300 kerken te vinden. De beste manier om kennis te maken met de Maltese cultuur is door het bijwonen van een traditionele dorpsfesta. Je geniet er van vuurwerk, lekker hapjes en feestelijke muziek van een lokale band. Voor een typisch Maltese kunstvorm breng je een bezoek aan de plaatselijke juwelier, waar prachtige filigraan sieraden gemaakt en verkocht worden. Ook het maken van kantwerk, Bizzilla, is een echte traditie op het eiland.

Praktische informatie Malta

Taal: Malta kent twee officiële talen: het Maltees en het Engels.
Munteenheid: Euro.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Niet verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Je hebt een reisstekker nodig als je een stopcontact wenst te gebruiken.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Eten en drinken op Malta

De Maltese keuken is sterk beïnvloed door de Siciliaanse en bestaat voornamelijk uit rijst, pasta, vis, vlees, groenten en kaas. De keuken is typisch mediterraan en er wordt dan ook iets later gegeten dan je van thuis gewend bent. De meeste restaurants zijn internationaal georiënteerd en bieden een gevarieerde menukaart. Als je iets Maltees wil proberen, kijk dan eens uit naar Fenek (een stoofpotje van konijn),imqaret (pasteitje gevuld met dadels) of lampuki pie (hartige taart met vis, spinazie en olijven). Brood verschijnt vrijwel altijd op tafel als bijgerecht. Op veel plekken vind je gezellige wijnbarretjes waar je naast een goed glas wijn terecht kan voor deze typisch Maltese specialiteiten. 

Hotels op Malta

Hotels op Malta zijn er in alle soorten in maten. Goed om te weten: in het laagseizoen verblijf je vaak spotgoedkoop in de luxere vier- en vijfsterren hotels. Bekijk Bebsy’s volledige aanbod en boek jouw ultieme zonvakantie naar Malta!

Vakantie op Malta

Bekijk hier meer informatie over een vakantie Malta.

Hotels in Malta op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Malta

Populairste hotels Malta