9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

10 x goedkope bestemmingen voor budgetreizigers

2018-08-31

We blijven Nederlanders. En wat vinden wij fijn? Goedkope dingen. Mocht je dan ook nog eens van reizen houden, dan wil je natuurlijk deze twee dingen combineren. Ga daarom deze keer voor een goedkope stedentrip bestemming. Lees snel verder en ontdek onze stedentrips top 10 voor een goedkope citytrip. Ps. de volgorde is willekeurig!

Goedkope stedentrip Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en erg upcoming. De stad heeft een verrassend kleurrijk centrum, veel musea en een heerlijke keuken. De knusse binnenstad wordt zelfs zo mooi gevonden, dat het is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De prijzen voor de reis zijn laag waardoor Riga prima in het rijtje goedkope stedentrips past. Maar vooral ter plaatsen bespaar je veel geld in vergelijking met bijvoorbeeld Londen of Parijs. Je kan hier namelijk al heerlijk uiteten vanaf €7,- euro. En een biertje kost in een restaurant tussen de €1,50 en €3,-. Wil je zo goedkoop mogelijk? Vermijd dan terrassen in de binnenstad.

Je gaat al op een goedkope stedentrip Riga vanaf €79,-. Dat is inclusief vlucht én hotel.

De Dom Square goedkope stedentrip Riga

De Dom Square in Riga

Goedkope stedentrip Budapest

Budapest is de hoofdstad van Hongarije en de laatste jaren een echte goedkope citytrip bestemming geworden. In het centrum van Budapest kan je voor nog geen €1,50 een biertje bestellen. Ook de traditionele keuken heeft geen duur prijskaartje. Voor een lekkere goulash soep betaal je in het centrum ongeveer €5,- euro. En die maaltijd vult goed! Vanwege de voordelige tarieven ter plaatsen, goedkope vluchten en hotels mag deze bestemming echt niet ontbreken in de top 10 goedkope stedentrips.

Je gaat al op een goedkope stedentrip Budapest vanaf €79,-, inclusief vlucht en hotel.

De Donau goedkope stedentrip Budapest

De Donau in Budapest

Goedkope stedentrip Marrakech

Dat de stad van 1000-en-1-nacht exotisch is wisten we wel. Maar wist je ook dat het hier ter plaatsen spotgoedkoop is? De stad is een echte handelsstad en daarom is er veel concurrentie. En daar pluk jij de vruchten van! De mooiste kleden en andere hebbedingetjes koop je hier voor een prikkie. Ook de prijzen voor eten liggen hier aanzienlijk lager dan bij ons. Een heerlijke tajines heb je al voor €5,-. Voor een echte goedkope stedentrip raden we je aan om in het laagseizoen af te reizen naar Marrakech. Ga je toch liever in het hoogseizoen, dan moet je rekening houden met duurdere prijzen voor de vluchten. De accommodaties blijven over het algemeen rond dezelfde prijsklasse.

In het laagseizoen ga je al op een goedkope stedentrip Marrakech vanaf €109,- met verblijf in een authentieke riad en vlucht.

het plein Djemaa el Fna goedkope stedentrip Marrakech

Het plein Djemaa el Fna in Marrakech

Goedkope stedentrip Krakau

Historie en Krakau worden vaak in een adem genoemd. En dat is ook niet zo gek! De stad is vrijwel ongeschonden gebleven tijdens de Tweede Wereld oorlog, en dat zie je terug in de prachtige architectuur. Vlak bij de stad ligt Auschwitz en een bezoek hieraan is een must tijdens je stedentrip Krakau. Het prijspeil ligt in Krakau erg laag, dit komt omdat het een studentenstad is en die zitten vaak wat krapper bij kas. En daar profiteer jij van! Op een gezellig terrasje drink je heerlijk een biertje voor zo’n €1,50. In vergelijking met de andere steden in de top 10 goedkope stedentrips, liggen de prijzen voor de accommodaties hier in het hoogseizoen wel wat hoger. Maar deze prijzen omzeil je heel eenvoudig door gewoon in het laagseizoen een goedkope citytrip Krakau te boeken!

Via Bebsy zit je hier al vanaf €85,-, inclusief hotel in het centrum en vlucht.

De Grote Markt goedkope stedentrip Krakau

De Grote Markt in Krakau

Goedkope stedentrip Vilnius

Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan Vilnius bij een stedentrip. Maar dat is geheel onterecht! Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en dé bestemming voor een goedkope citytrip. Het historische centrum wordt gekenmerkt door smalle wirwar straatjes en imposante architectuur. Ook buiten het centrum is er veel te doen. Wist je dat je hier zelfs met een luchtballon over de stad kan vliegen? Een ritje valt misschien niet in het budget van een budgetreiziger, maar het levert wel mooie foto’s op! En het grootste voordeel aan Vilnius? Je eet en drinkt hier voor een prikkie. Zoek een restaurant iets buiten het centrum en krijg een heerlijke maaltijd en een halve liter bier voor €10,-. Ook de entree voor bezienswaardigheden is spotgoedkoop. Hier moet je rekenen op zo’n €1,- tot €2,-.  Doordat er beperkte vluchten zijn naar Vilnius is er nog weinig prijsconcurrentie op de route. Hierdoor zijn de vluchten over het algemeen wat duurder dan bij de andere bestemmingen. Maar dit wordt weer in balans getrokken door de goedkope hotels.

Je gaat al op een goedkope stedentrip Vilnius vanaf €149,-.

Uitzicht op Vilnius met luchtballonen goedkope stedentrip Vilnius

Uitzicht op Vilnius met luchtballonen

Goedkope stedentrip Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland en hoort ook zeker op de lijst van top 10 goedkope stedentrips. Naar Tallinn ga je om te wandelen door het middeleeuws uitziende centrum, een verlaten gevangenis te bezoeken of te verdwalen in het ondergrondse grottenstelsel. Maar je gaat hier ook vooral heen voor een goedkope citytrip ervaring! Je betaald hier gemiddeld tussen de €1,70 - €2,50 voor een gouden rakker. Een maaltijd varieert, net zoals in Riga, tussen de €7,- en €25,-, afhankelijk van de luxe.

Sinds kort hebben wij Tallinn in ons aanbod opgenomen. Via Bebsy heb je nu al een complete goedkope stedentrip Tallinn vanaf €129,-

De Twin Towers in de oude stad goedkope stedentrip Tallinn

De Twin Towers in de oude stad in Tallinn

Goedkope stedentrip Praag

Praag, ook wel de gouden stad genoemd, ligt op slechts een uurtje vliegen vanaf Nederland. Dit maakt het de ideale bestemming voor een weekendje weg. Het centrum van Praag is compact waardoor het een echte wandelstad is. Mocht je toch liever gebruik maken van het openbaar vervoer dan is dit ontzettend budgetproof. Naast het voordelige openbaar vervoer is Praag door het eten en drinken ook een echt goedkope citytrip bestemming. Je eet hier al een traditionele maaltijd voor €10,- midden in het centrum. The Old Town Square kan je beter wel vermijden, hier liggen de tarieven een stuk hoger en de straatjes eromheen zijn stiekem nog gezelliger. Praag is een echte bier stad en hierdoor drink je al een biertje vanaf €1,00. Let ook zeker op de happy hours, dan krijg je er twee voor de prijs van één, das winnen!

Naast dat de tarieven ter plaatsen spotgoedkoop zijn, ga je ook al voor een prikkie naar Praag. Je boekt een goedkope stedentrip Praag al vanaf €79,-

 Kathedraal en klokkentoren goedkope stedentrip Praag

 Kathedraal en klokkentoren in Praag

Goedkope stedentrip Athene

Athene, dé historische stad van Griekenland. De stad heeft een terechte plek op de lijst top 10 goedkoopste stedentrips. Het prijspeil is hier namelijk aanzienlijk lager dan in andere Zuid-Europese bestemmingen. En dat komt, helaas voor de locals, door de crisis van de afgelopen jaren. De kosten voor een biertje liggen hier in het centrum hoger dan bij de andere bestemmingen. Je betaald hier gemiddeld €3,- voor een biertje. Maar de tarieven voor wijn liggen hier aanzienlijk laag. Een karafje huiswijn kan je in het centrum al nuttigen voor zo’n €4,-, dat zijn nog eens prijzen! Voor een maaltijd ben je in het centrum tussen de €12,-  tot €25,- kwijt, afhankelijk van de locatie. Wil je graag goedkoper uit zijn? Dan moet je in de buitenwijken zijn.

Je gaat al op een goedkope stedentrip Athene vanaf €85,-

Athene - Straat

Drinken met uitzicht op de Akropolis in Athene

Goedkope stedentrip Lissabon

De Portugese hoofdstad is al jaren een geliefde stedentrip bestemming. Door de uitnodigende terrassen, verschillende gezellige wijken en vele bezienswaardigheden is dit ook niet zo gek. Naast de veelzijdigheid die Lissabon biedt, is het ook zeer budgetvriendelijk, vooral in het laagseizoen. Wat je precies kwijt bent aan eten en drinken verschilt per wijk. In de wijk Alfama kan je een avondmaaltijd nuttigen voor tussen de €10,- tot  €15,-. De wijk Bario Alto is wat hoger geprijsd en hier betaal je tussen de €20,- tot €25,- voor een maaltijd. Een koffie of cola is hier rond de €1,50 op een terrasje. Een biertje kost op een terras rond de €2,-, maar dit hangt ook af van de wijk waarin je bent.

Zin gekregen in een goedkope stedentrip Lissabon? Je zit hier al vanaf €99,-, inclusief vlucht en centraal hotel.

Pra├ža de Dom Pedro goedkope stedentrip Lissabon

Praça de Dom Pedro in Lissabon

Goedkope stedentrip Gdansk

Gdansk wordt ook wel het Ibiza van Polen genoemd, dit komt door het hippe strand gevuld met beach clubs. Maar, gelukkig heeft Gdansks wel een heel ander prijskaartje dan Ibiza. Dit maakt het dan ook de ideale bestemming voor een goedkope stedentrip. Je kan hier al een lekkere lunch buiten het centrum scoren voor nog geen €5,- per persoon. Een lekkere snack, bij bijvoorbeeld de bakker, kost hier €2,50. Voor een biertje ben je in het centrum ongeveer hetzelfde kwijt als in Krakau, zo ongeveer tussen de €1,50 tot €3,00. Al om al, een goede bestemming voor in de top 10 goedkoopste stedentrips.

Een goedkope stedentrip Gdansks inclusief vlucht en hotel boek je al vanaf €95,-

Het historische centrum goedkope stedentrip Gdansk

Het historische centrum van Gdansk

Op basis van bovenstaande gegevens hebben wij onze eigen bier-INDEX gemaakt.

Dus check snel welke goedkope stedentrip het best bij jouw budget past.

Goedkope stedentrips

Kosten biertje in een restaurant in het centrum

Riga

€1,50 - €3,00

Budapest

€1,00 - €1,50

Marrakech

Hier ga je naartoe voor andere lekkernijen

Krakau

€1,50 - €2,50

Vilnius

€1,30 - €3,00

Tallinn

€1,70 - €2,50

Praag

€1,00 - €3,00

Athene

€3,00 - €4,00

Lissabon

€2,00 - €3,50

Gdansk

€1,50 - €3,00


Heb jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin gekregen in een goedkope stedentrip? Bekijk dan ons volledige aanbod en ga voor een bestemming uit de top 10 goedkoopste stedentrips!