8,3
Winnaar 2018
Veilig betalen via
  1

  5 tips voor een stedentrip Budapest

  2017-06-27

  Tijdens een stedentrip Budapest bewonder je waanzinnige architectuur, indrukwekkende pleinen, mooie parken en vele musea. Bebsy medewerkster Sharon bezocht de hoofdstad van Hongarije samen met haar gezin en verzamelde hieronder haar 5 allerbeste tips.

  # 1. Begin bij de Burcht van Buda

  Vanuit de vorstelijke Burcht van Buda geniet je van een geweldig uitzicht op de skyline van Pest. Als je je wilt oriënteren dan is dit dus een heel goed begin van jouw stedentrip. Je wandelt er eenvoudig naartoe vanaf de wereldberoemde Kettingbrug. Ook is het mogelijk om de kabeltram te nemen. Bezoek de Burcht zeker niet alleen vanwege het uitzicht. Het gehele complex is vanwege het culturele en historische belang gekenmerkt door Unesco als Werelderfgoed. Wandel door de nauwe steegjes, neem een kijkje bij de diverse musea en bewonder het imposante kasteel. Vergeet je je camera niet?

  Budapest - Burcht uitzicht
  De charmante Burcht van Buda in Budapest.

  # 2. Sla de Hongaarse staatopera niet over

  De opera wordt door de meeste toeristen al gauw overgeslagen tijdens een citytrip Budapest. Zonde! Het prachtige Neo-Renaissance gebouw behoort namelijk tot de allermooiste van Europa. Het is versierd met schilderijen, beeldhouwwerken en een gigantische kroonluchter die maar liefst 3050 kilogram weegt. Dat in combinatie met de stoelen van rood pluche en de muren met gouden details geven de opera een erg rijke uitstraling. De akoestiek is subliem, dus het is zeker aan te raden om een Hongaarse Staatsopera bij te wonen. Mocht dat niet lukken dan kan je ook nog langsgaan voor een rondleiding. Deze worden op de meeste dagen gegeven en zijn beschikbaar in onder andere het Engels en het Duits. Je vindt de Hongaarse Staatsopera aan de Andrássyboulevard, in de buurt van de oever van de Donau. Je loopt er eenvoudig naar toe vanaf het Heldenplein.

  Budapest - Hongaarse opera
  Het prachtige auditorium van de Hongaarse Staatsopera in Budapest.

  # 3. Duik in de Hongaarse geschiedenis op het Heldenplein

  Hongarije is al meer dan 1000 jaar een nationale eenheid. De inwoners zijn daar enorm trots op en hebben ter ere van de helden uit het verleden een groot plein aangelegd: het Heldenplein. Tijdens de bezetting door de Sovjets werd het plein regelmatig gebruikt voor militaire parades en communistische vieringen. Tegenwoordig wordt het voornamelijk bezocht door toeristen. Bezoek het Heldenplein dan ook bij voorkeur in de ochtend, wanneer het er nog relatief rustig is. Rondom het plein vind je het stadspark Varosliget, het Museum voor de Schone Kunsten en de Kunsthal. Het Heldenplein ligt in Pest, aan het einde van de Andrássyboulevard. Het is eenvoudig bereikbaar met de metro of met diverse buslijnen.

  Budapest - Heldenplein
  Het Millenniummonument op het Heldenplein wordt omringd door een galerij met standbeelden die staan voor oorlog, vrede, werk, voorspoed, kennis en glorie.

  # 4. Kom tot rust op Margaret Island

  Wist je dat er een klein eilandje bij Budapest hoort? Margaret Island is het groene hart van Budapest en ligt in het midden van de Donau, tussen twee bruggen in. Behalve een klein aantal hotels en sportfaciliteiten zijn er geen gebouwen op het eiland gevestigd. In plaats daarvan vind je er een enorm groen park met promenades en bankjes. De plek is erg populair bij de inwoners van de stad, die er in het weekend graag komen voor een picknick. Ook is er een heus waterpark maar met liefst 11 buitenzwembaden. Auto's zijn afwezig, waardoor het een heerlijke plek is om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. 

  Budapest - Margaret Island
  Bij veel inwoners is Margaret Island een populaire plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

  # 5. Ontspan in een van de 130 badhuizen in Budapest

  Budapest beschikt over maar liefst 130 thermale baden, waar je tegen een kleine vergoeding geniet van de ultieme ontspanning. De meeste spa's zijn voorzien van een schitterende neobarokke stijl. Het Széchenyi badhuis is ongetwijfeld de grootste en de meest bekende. Het bestaat uit 12 binnenbaden, 3 buitenbaden, sauna's en diverse stoomkamers. Zowel in de winter als in de zomer is het hier heerlijk toeven. Bezoekers genieten van een spelletje schaak of relaxen in het warme water dat op natuurlijk wijze verwarmd wordt door de warmwaterbronnen onder de grond. Je vindt het badhuis op een prachtige locatie, in het park Városliget. Tip: boek je ticket vooraf en sla de rij bij de ingang over.

  Budapest - Thermaal bad
  De Széchenyi Spa is de grootste van Europa.

  Nog geen stedentrip Budapest op de planning?

  Een stedentrip Budapest hoeft helemaal niet duur te zijn. Integendeel zelfs, want je boekt al vanaf slecht 75 euro per persoon! Bekijk hier Bebsy's beste aanbiedingen inclusief vlucht en hotel

  Veel plezier in Budapest!
   


  Meer over Bebsy-talent Sharon

  Sharon begon in 2016 als stagiaire Marketing bij Bebsy, waarna ze doorstroomde naar de reserveringsafdeling. Met haar creatieve brein weet ze Bebsy's klanten keer op keer te verrassen: in de vorm van een blogbericht, een Facebookactie of aan de telefoon. Ondertussen spaart ze voor de ultieme droomvakantie op Bali.

  Sharon
  Sharon (rechts) bij Budapest Castle, met op de achtergrond de Kettingbrug.