8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De ideale 24 uur in Venetië

2018-07-06

Venetië wordt vaak de meest romantische stad van Italië genoemd. Tijdens een stedentrip Venetië ontdek je al snel waarom: het water, de gondels en de rijkelijk versierde gebouwen geven de stad een unieke uitstraling. In Venetië vermaak je je gemakkelijk 3, 4 of 5 dagen. Maar wat doe je als je slechts 24 uur de tijd hebt? Reserveringsmedewerkster Elif ging op pad en zocht het voor je uit. 

# 1. Verken Venetië te voet

Gewoon rondlopen in Venetië is al erg bijzonder. Want waar je ook uitkomt, overal is iets moois te ontdekken. De smalle straatjes, de bruggen en het water liggen er prachtig bij, klaar om gefotografeerd te worden. Als je voor het eerst in Venetië bent dan mag je de pracht en praal in hartje centrum niet overslaan. Wees echter niet bang om de 'verkeerde' straatjes in te lopen, want pas dan ontdek je het echte Venetië. Je vindt altijd je weg terug als je het Canal Grande volgt.

Venetie - Igrejas em Veneza
De San Geriamia kerk in Venetië op de vroege ochtend.


# 2. Begin je dag op het San Marcoplein

Het indrukwekkende San Marcoplein is een must als je in Venetië bent. Plan je bezoek bij voorkeur vroeg, want het plein wordt in de middag erg druk. Het is namelijk een geliefde stop voor toeristen van cruiseschepen. Vóór negen uur in de ochtend geniet je er van een veel idyllischer beeld: het plein en de steegjes eromheen worden dan in beslag genomen door bevoorraders van winkels, die hun handkarren vullen vanaf de bootjes in het water. Rond half 8 in de ochtend opent de versmarkt, die al sinds het jaar 1100 een begrip in de stad is. Strijk daarna neer voor een verse cappuccino. Niet goedkoop, maar wel mét prachtig uitzicht op het Dogepaleis, de San Marco kathedraal en het water. Als je het San Marcoplein toch in de middag besluit te bezoeken, dan is het populaire oranje drankje 'Spritz' een aanrader. 

Elif - Venetie
Elif met een verfrissende Spritz op het San Marco plein in Venetië.
 

# 3. Vaar met een gondel over het water van Venetië 

Vervolg je reis door Venetië met een tochtje over het water. Een gondeltour is een speciale ervaring en heerlijk rustgevend. Het beste bestel je tickets voor een gondelvaart vooraf. Als je ter plekke een ticket koopt betaal je namelijk al snel 80 euro. Vergeet je fototoestel niet, want het uitzicht vanaf de gondel is écht prachtig. Een andere optie om Venetië vanaf het water te ontdekken is per vaporette. Deze waterbus wordt zowel door locals als door toeristen gebruikt om van A naar B te gaan. Op veel plekken in de stad kan je een dagkaart kopen (voor ongeveer 20 euro) en op- en uitstappen. Houd er dan wel rekening mee dat dit vervoersmiddel niet erg snel is.

Venetie - Gondel
De gondels in het water van Venetië staan klaar voor gebruik.
 

# 4. Bewonder de beroemde Rialto-brug in Venetië

Venetië mag je eigenlijk niet verlaten zonder het zien van de Rialto-brug. Je kan er overheen wandelen, maar beter zicht heb je vanaf een van de andere bruggen over het Canal Grande. Ook dit is een geliefd plekje bij veel toeristen, waardoor het mogelijk is dat je even geduld moet hebben voordat je een mooie foto kan maken. Het uitzicht maak dat echter weer helemaal goed.

Venetie - Rialtobrug
De unieke Rialto-brug over het Canal Grande in Venetië.


# 5. Sluit af met een diner in de wijk Cannaregio in Venetië

Venetië barst van de restaurantjes waar je geniet van de o-zo geliefde Italiaanse keuken. Voor de leukste plekjes verlaat je de hoofdroute die van het station van Venetië naar het San Marco plein leidt. Wandel vervolgens naar de authentieke Joodse wijk Cannaregio, aan de noordzijde van de stad. De smalle steegjes, de gekleurde was en de gezellige pleintjes met terassen zijn overdag heerlijk rustig en komen in de avond tot leven. Aan en achter de straat 'Fondamenta della Misericordia' zijn een aantal sfeervolle restaurantjes gevestigd. Genieten!

Venetie - Cannaregio
Cannaregio, de oudste wijk van Venetië.

Veel plezier tijdens je stedentrip Venetië!

Wil je al onze stedentrip bestemmingen zien? Kijk dan op onze stedentrip pagina.


Meer over Bebsy-talent Elif

Elif beantwoordt dagelijks met veel enthousiasme en precisie mail en telefoon. Het persoonlijke contact met de klanten vind ze het leukste van alles, dat merk je ongetwijfeld als ze je helpt. Ze denkt graag met je mee voor de perfect afgestemde reis. De energie en inspiratie die hiervoor nodig is doet ze het liefst op tijdens een rondje hardlopen of een heerlijke vakantie in Turkije.

Elif
Elif tijdens haar stedentrip Venetië.