9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

10 tips voor Sevilla

2019-10-28

In Sevilla valt zoveel te beleven! Deze sfeervolle en temperamentvolle stad in Spanje staat vol met prachtige bezienswaardigheden en plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn. Wil jij weten wat je echt niet mag missen tijdens je stedentrip Sevilla? Lees dan hier de 10 tips Sevilla van Bebsy. Met deze tips Sevilla haal jij zeker het maximale uit je stedentrip. Veel plezier!

Tips Sevilla 1: Ga voor een gratis stadswandeling

Dit is een tip Sevilla om je stedentrip goed te beginnen. Een gratis stadswandeling is namelijk de ideale manier om kennis te maken met deze sfeervolle stad. Onder begeleiding van een local loop je langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in de stad én kom je achter de leukste verhalen. Wellicht hebben zij nog Sevilla insider tips en Sevilla bezienswaardigheden tips die je niet mag missen. Met de tour kom je langs de grote bezienswaardigheden Sevilla, maar ook de minder bekende hoogtepunten van de stad. De tour begint dagelijks om 11 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Ze starten bij de fontein naast de Giralda Toren. De tour is gratis, maar een tip aan het einde wordt zeker gewaardeerd.

Tip Sevilla 1: Gratis stadswandeling in Sevilla

De fontein waarvandaan de wandeltocht dagelijks start, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 2: Bezoek de prachtige kathedraal & Giralda

Een bezienswaardigheid die echt niet kan ontbreken tussen de tips Sevilla, is zonder twijfel de indrukwekkende kathedraal. Eigenlijk kan je ook niet om dit iconische bouwwerk heen. Het staat namelijk midden in de stad en is een echte eyecatcher. Daarnaast is het ook niet zomaar een kathedraal, het is de grootste gotische kathedraal ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger een Moorse moskee stond. Uit de Moorse tijd zijn de prachtige sinaasappeltuinen en de Giralda toren bewaard gebleven. Dat snappen wij helemaal! De Giralda toren is namelijk letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Sevilla. Vanuit de toren heb je dan ook een prachtig uitzicht op de stad. Leuk weetje: Je beklimt de toren niet per trap, maar via een hellende gang. Zo konden ze vroeger per paard naar boven. Het is dus echt een tip Sevilla dat je niet mag missen!

Tips Sevilla: Uitzicht op de kathedraalTips Sevilla: Kathedraal met de Giralda toren

De prachtige kathedraal & Giralda toren, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 3: Voel je de koning te rijk in het paleis Real Alcázar

Naast de prachtige kathedraal vind je het bijzondere paleis Real Alcázar. Dit paleis is één van de oudste koninklijke paleizen van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het is in 1987 zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Niet zo gek dus dat deze tussen de tips Sevilla staat! In Real Alcázar en de prachtige tuinen vind je elementen uit de Arabische periode, middeleeuwen, renaissance, barok en de negentiende eeuw. Het is echt een plek waar de geschiedenis van Sevilla samenkomt. Naast de waanzinnige architectonische hoogtepunten en unieke details heeft het paleis ook heerlijke tuinen. Het paleis heeft meerdere tuinen met allemaal een eigen stijl. Samen zijn ze maar liefst 60.000 m²! Ideaal om even lekker in rond te wandelen en in alle rust te genieten van de groene omgeving met bijzondere planten en mooie fonteinen. Deze tip Sevilla zal je niet snel vergeten!

Tips Sevilla: Paleis AlcazarTips Sevilla: Tuin van paleis Alcazar

Het paleis Real Alcázar met de prachtige tuinen, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 4: Kijk je ogen uit op Plaza de España

Plaza de España wordt ook wel 'Het Venetië van Sevilla' genoemd. Dat is een hele passende naam voor deze tip Sevilla. Het is romantisch, sfeervol en adembenemend mooi. Op dit plein kom je ogen te kort. Maak een wandeling langs het prachtige gebouw met 48 bankjes bekleed met de kleurrijke tegeltjes azulejos. Deze bankjes zijn niet zomaar bankjes, ze staan symbool voor de verschillende provincies van Spanje. Hoeveel van deze provincies heb jij al bezocht? Verder kun je een ritje maken in een paardenkoets of varen in een bootje. Zoals je merkt zijn er genoeg tips Sevilla op het plein Plaza de España!

Tips Sevilla: Brug Plaza EspanaTips Sevilla: Bootje op Plaza de EspanaTips Sevilla: Bankje op Plaza de Espana

Het prachtige Plaza de España vol unieke hoogtepunten, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 5: Proef de lekkerste tapas 

Een stedentrip Spanje en tapas horen bij elkaar. Zo ook in Sevilla! Tapas, kleine Spaanse hapjes, vind je hier in overvloed. Daarom hoort dit wel tussen de tips Sevilla. Eén van de beste straten om tapas te eten is zonder twijfel Calle Mateos Gago. Naast dat hier een supergezellige sfeer hangt, ligt het ook nog eens heel centraal. Het ligt namelijk in het historische centrum, naast de kathedraal. Een aantal leuke barretjes hier zijn Patachon, Las Columnas, La Cathedral en La Giralda. Van deze tip Sevilla kom je zeker voldaan terug.

Tips Sevilla: Tapas

Tapas gerechten in Sevilla, zeker één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 6: Ontdek de sfeervolle straatjes van Barrio Santa Cruz

Kronkelende straatjes, veel groen en pittoreske pleintjes met terrasjes; dat is Barrio Santa Cruz! Door deze tip Sevilla word je echt verliefd op deze Spaanse stad. Je zult zeker verdwalen in de kleine straatjes van deze wijk, maar dat maakt het juist leuk! Onderweg kom je namelijk de schattigste straatjes en pleintjes tegen. Een aantal leuke pleinen zijn: Plaza de los Venerables, Plaza de Doña Elvira, Plaza de Alfaro, Plaza de Santa Marta en Plaza de la Alianza. Na het struinen door deze wijk strijk je neer op één van de terrasjes en geniet je van de zon, wijn, bier en tapas. Waren er nog andere tips Sevilla? Dat vergeet je helemaal tijdens het genieten in deze wijk!

Tips Sevilla: Straatje in Barrio Santa Cruz

Sfeervol straatje in de gezellige wijk Santa Cruz, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 7: Kom tot rust in Parque de Maria Luisa

Wil je tijdens het ontdekken van alle tips Sevilla even tot rust komen? Breng dan een bezoek aan het prachtige Parque de Maria Luisa. Geniet van de rust en de prachtige flora en fauna in dit historische park. Het park is opgericht in 1893 en behoorde tot een paleis. In 1914 is het geopend voor het grote publiek. Het is een paradijs vol prachtige tuinen, mooie vijvers, paviljoenen, bijzondere fonteinen en wandelboulevards. Dit maakt het park ideaal om per voet te ontdekken, maar ook per fiets is mogelijk. Daarnaast is het door de vele bomen ideaal om op warme dagen hier de schaduw op te zoeken. Dus laat de andere tips Sevilla even links liggen en kom ontspannen in dit mooie park.

Tips Sevilla: Prieel in Parque Maria LuisaTips Sevilla: Parque Maria Luisa

Het prachtige Parque Maria Luisa, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 8: Beleef de flamenco

Ben je in Sevilla, dan is het bijwonen van een flamencoshow echt een must. Flamenco hoort namelijk bij Sevilla. Onze tip Sevilla is om te gaan genieten van een flamenco optreden in een gezellige flamencobar. Er zijn knusse en kleine barretjes waar onverwacht shows opgevoerd worden, maar ook bekende flamencobars waar regelmatig shows plaatsvinden. In de meeste bars is entree gratis, maar moet je wel een drankje nemen. Zie hier een aantal van onze tips Sevilla betreft flamencobars; de kleine bar Casa Anselma, de populairste bar La Carboneria, La Taberna waar zang en dans gecombineerd en de authentieke bar Lola de Los Reyes.

Tips Sevilla: Flamenco

Een flamencoshow in een flamencobar, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 9: Beklim de historische Torre del Oro

Aan de rivier Guadalquivir vind je de negende tip Sevilla; Torre del Oro. De toren Torre del Oro behoorde tot de oude stadsmuren van Sevilla en stond er om de stad te verdedigen. De rijke geschiedenis is nu te ontdekken in het museum dat gevestigd is in de toren. Daarnaast geniet je vanaf de top van een schitterend uitzicht over de stad. Kan jij alle tips Sevilla vanaf hier zien liggen?

Tips Sevilla: Torre del Oro

Uitzicht op de Torre del Oro aan de Guadalquivir, één van de tips Sevilla.

Tips Sevilla 10: Metropol Parasol is niet te missen

Dan zijn we alweer bij de laatste tip Sevilla van deze 10 tips Sevilla aangekomen. Het is misschien de laatste tip Sevilla, maar niet de minste! De gigantische houten constructie Metropol Parasol is zeker een bezoek waard. Allereerst is het misschien leuk om te weten dat deze bezienswaardigheid Sevilla eigenlijk nog helemaal niet zolang bestaat. In 2011 is de bouw van de constructie afgerond en was Metropol Parasol open voor het publiek. Al snel werd de constructie door de burgers van Sevilla 'Las Setas' genoemd, wat betekent 'De paddenstoel'. Als je ervoor staat, kom je erachter dat het niet zo'n gekke naam is. In de constructie vind je het Antiquarium Museum van Sevilla. Toch moet je voor het echte hoogtepunt letterlijk de hoogte in. Het uitzicht is namelijk prachtig!

Tips Sevilla: Metropol ParasolTips Sevilla: Uitzicht vanaf Metropol Parasol

Uitzicht vanaf Metropol Parasol en Metropol Parasol, één van de tips Sevilla.


Na deze tips Sevilla zin in een Sevilla citytrip?

Heb jij na het lezen van deze blog Sevilla zin gekregen om alle tips Sevilla te ontdekken? Boek dan een goedkope stedentrip Sevilla bij Bebsy! Je zit hier al vanaf €95,- per persoon.