8,6
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Spanje

Tijdens een citytrip Spanje geniet je van een aangenaam klimaat, de beste tapas en rijke historie op slechts 2,5 uur vliegen. Bewonder waanzinnig Barcelona of koninklijk Madrid of bezoek minder bekende parels als Sevilla en Bilbao. Laat je inspireren en boek jouw goedkope stedentrip Spanje gemakkelijk bij Bebsy!

De Spaanse cultuur

Wat je in Spanje meteen zal opvallen is dat het buitenleven erg belangrijk is. Niet zo gek, met die aangename temperaturen. Er wordt dan ook regelmatig uitgerust op een bankje in de schaduw. Haast is iets wat ze in Spanje gelukkig niet zo goed kennen. Ook is het heel gebruikelijk om in de avond nog een fijne wandeling te maken. Een van de belangrijkste Spaanse tradities is de ‘siesta’. Als de zon zijn hoogste positie heeft bereikt dan wordt er geluncht en gerust. Helemaal niet verkeerd, toch? Tussen 2 en 5 uur in de middag zijn winkels vaak gesloten. In toeristische gebieden zie je tegenwoordig echter dat de winkels ook om deze tijd gewoon geopend zijn.

Praktische informatie Spanje

Taal: Iedereen in Spanje spreekt Spaans. Daarnaast bestaan er ook nog een aantal regionale talen: Catalaans, Galicisch, Aranees en Baskisch. De meeste Spanjaarden spreken bovendien een woordje Engels.
Munteenheid: Euro.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Niet verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

De Spaanse keuken

Iedere Spaanse regio kent haar eigen producten en specialiteiten. Traditionele tapas, heerlijke Pintxos, verse paella en een goed glas Sangria vind je echter in iedere Spaanse stad. Een echte aanrader is het ‘menu del dia’. Dit dagmenu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en is dé manier om voordelig kennis te maken met de Spaanse keuken. Spanjaarden lunchen tussen 14:00 en 15:00 en als ze ’s avonds uit eten gaan is dat meestal pas na 22:00. Houd er dus rekening mee dat restaurants vaak iets later opengaan dan je gewend bent van thuis.

Hotels en appartementen in Spanje

Bebsy heeft hotels en appartementen in alle prijsklassen geselecteerd. Verblijf in het levendige centrum van de stad of juist op een rustig plekje in een gemoedelijke wijk. In Barcelona, Valencia of Malaga is het ook mogelijk om vlak bij het strand verblijven. Je combineert een culturele stedentrip dan met zon, zee en strand. Laat die Sangria maar komen! Bekijk hier een overzicht van alle hotels in Spanje.

Stedentrip Spanje

Bebsy biedt diverse stedentrips naar Spanje aan:
Stedentrip Barcelona
Stedentrip Bilbao
Stedentrip Madrid
Stedentrip Malaga
Stedentrip Sevilla
Stedentrip Valencia

Hotels in Spanje op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Spanje

Populairste hotels Spanje