8,6
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Larnaca - Cyprus

Boek een goedkope vakantie Larnaca en geniet van een ontspannen verblijf onder de Cypriotische zon! De badplaats Larnaca is voorzien van prachtige stranden en een sfeervolle boulevard met gezellige terrasjes. In de levendige binnenstad vind je tal van leuke restaurants en bars. Dans tot diep in de nacht of ontdek de 3000 jaar oude geschiedenis van het eiland. Larnaca is in de zomer én in de wintermaanden een heerlijke bestemming. 

Bezienswaardigheden Larnaca - Cyprus

De stranden van Larnaca

Larnaca is voorzien van verschillende stranden die allemaal geleidelijk aan in de kristalheldere zee lopen. Het bekendste strand, Phinikoudes Beach, ligt direct aan de promenade. Je vindt er alle mogelijke toeristische faciliteiten, zoals parasols, strandbedjes en gezellige terrasjes. Ook voor watersporters is er van alles te beleven. McKenzie Beach staat bekend om het prachtige strand. Je kan er heerlijk wandelen en het is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Ook hier vind je veel gezelligheid. Het strand is bovendien een populaire plek voor vliegtuigspotters. Als je op zoek bent naar meer rust dan zijn de stranden Yanathes Beach en Castella Beach echte aanraders.

Het Larnaca zoutmeer

Het Larnaca zoutmeer is een belangrijk natuurreservaat. Het bestaat uit vier zoutmeren die in de winter vollopen met water. In de zomer verdampt het water en laat het een zoutlaag achter. Het prachtige gebied is de broedplaats van ongeveer 85 verschillende watervogels. Je vindt er bijvoorbeeld meer dan 10.000 roze flamingo’s! Aan de oever van het meer ligt de prachtige moskee Hala Sultan Tekke. 

Toon meer bezienswaardigheden

De opgravingen van Kition

De antieke stad Kition behoorde ooit tot een van de 10 koninkrijken op Cyprus. Het werd pas ontdekt in de negentiende eeuw, maar de ruïnes dateren al uit de 13de eeuw. De opgravingen zijn nog steeds in volle gang. Je bewondert er de overblijfselen van tempels en de stadsmuur. Ook is er een archeologisch museum.

De kerk van St. Lazarus

De kerk van St. Lazarus is een van de belangrijkste religieuze gebouwen op Cyprus. Het is gewijd aan St. Lazarus, de bisschop van Kition. De ingang is prachtig versierd, net als de mooie klokkentoren. In het museum ontdek je diverse religieuze kunstvoorwerpen.

Larnaca Fort

Op zoek naar een mooi uitzichtpunt? Breng dan een bezoek aan Larnaca Fort! Het werd gebouwd in 1625 om te stad te beschermen, later werd het door de Britten gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig geniet je er van een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

 

Hotels in Larnaca - Cyprus op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Cyprus

360° foto's

Populairste hotels Larnaca - Cyprus