8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De leukste Europese festivals voor januari en februari

2017-12-23

De maanden januari en februari zitten bom vol leuke festivals die plaats vinden in verschillende Europese steden. Wij hebben 4 echt must see Europese festivals op een rijtje gezet! Benieuwd welke festivals dit zijn? Lees dan snel verder!

#1. Internationaal filmfestival Berlijn

Het Internationaal Filmfestival van Berlijn wordt ook wel Berlinale genoemd en is een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld! Er worden maar liefst 400 films getoond uit verschillende genres en landen. Van kinderfilms tot heftige documentaires worden er getoond. Er is voor ieder wel wat wils, dus ideaal voor een weekendje Berlijn! Het filmfestival vindt plaats van 15 tot en met 25 februari 2018. Boek hier je stedentrip Berlijn

Blog-filmfestival

#2. Carnaval Venetië

Een van de grootste en mooiste evenementen van Venetië is toch zeker wel carnaval. Al duizenden jaren wordt tijdens dit festival de overgang van winter naar lente gevierd. Wat kan je verwachten van het carnaval Venetië? Veel mensen met indrukwekkende Venetiaanse maskers en carnavalskleding, maar ook veel straatartiesten die verschillende acts opvoeren. Het is een groot feest! Carnaval Venetië vindt plaats van 27 januari tot 13 februari 2018. Boek hier je stedentrip Venetië

Venetie - Maskers

#3. Temple Bar Tradfest Dublin

Met meer dan 200 evenementen en concerten is Temple Bar Tradfest Dublin hét festival als je de Ierse cultuur en muziek wil ontdekken. Op verschillende locaties in de stad, maar vooral in pubs rond de Temple Bar en in de St Patrick's Kathedraal worden gezellige evenementen en concerten georganiseerd. Denk hierbij aan onder andere bands, straatartiesten en kinderprogramma's. Een betere manier om kennis te maken met de Ierse cultuur, muziek én natuurlijk de prachtige stad is er niet! De meeste acts zijn gratis te bezoeken. Tickets zijn te bestellen via de app Front Row Sessions. Het Temple Bar Tradfest Dublin vindt plaats van 24 t/m 28 januari! Boek hier je stedentrip Dublin.

temple-bar-2344400_1920

#4. Winterlichtfestival IJsland

Elke jaar  vindt in het eerste weekend van februari het Winterlichtfestival IJsland plaats. Tijdens dit festival wordt gevierd dat na de winter het licht weer terugkeert. Het programma is een mengelmoes van kunst, milieu, geschiedenis, sport en cultuur. Er is dus van alles wat! Zo is er onder andere op 2 februari een museumnacht met modeshows, dans, theater, lezingen, livemuziek en films. Op 3 februari vindt de poolnacht plaats. Tijdens deze avond zijn de grootste buitenzwembaden van de stad langer geopend. Ze worden verwarmd met thermaal water, zodat het ook in de avond nog heerlijk vertoeven is. Wie weet spot je tijdens deze geweldige avond zelfs nog het Noorderlicht! Het Winterlichtfestival IJsland vindt plaats van 1 februari tot 4 februari 2018. Boek hier je vakantie IJsland.

IJsland - Reykjavik Noorderlicht


Welke Europese festivals wil jij graag bezoeken?

Bekijk alle stedentrips

Liefs, 

Bebsy