9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Filmlocaties in Europa

2018-07-13

Ben jij gek op films en heb je altijd al eens een stad willen bezoeken die functioneert als filmdecor? Combineer dan een stedentrip met een bezoek aan een bekende filmlocatie. Zo bewonder je een bijzondere filmlocatie én geniet je tegelijkertijd van een weekendje weg. Als dat niet twee vliegen in één klap is! Lees snel verder en ontdek welke steden echt de moeite waard zijn voor jouw filmtour.

# Dubrovnik - Game of Thrones

Ben jij fan van Game of Thrones en heb je altijd het fimdecor van King's Landing willen zien? Bezoek dan Dubrovnik, dé filmspot voor het opnemen van de scénes in King's Landing. Er zijn wel 11 filmlocaties te vinden in deze stad. Bekende plekken zijn de West Pier en de stadmuren van het oude centrum. Als je wandelt door het oude centrum waan je je in een doolhof van kleine steegjes, veel trappen en bijzondere architectuur. Zo voelt het net alsof je je in het King's Landing van de serie Game of Thrones bevindt.

Bezoek de 11 filmlocaties tijdens een stedentrip Dubvronik.

dubrovnikDe bekende filmspot in Dubrovnik.

# Praag - Mission Impossible

Praag is tijdens de film Mission Impossible het decor geweest voor veel achtervolgingen en actiescènes. De Karelsbrug, de straatjes rondom de Praagse Burcht en het Wenceslasplein stonden hierbij met name in de spotlights. Ook het vierde deel van de filmreeks is in Praag opgenomen. Naast Mission Impossible, zijn ook andere films zoals Oliver Twist en The Bourne Identity in Praag gefilmd. Vraag je je af waarom Praag in diverse films als decor is gebruikt? De stad heeft namelijk veel verschillende bouwstijlen en heeft daardoor wat weg van andere steden. Hierdoor kunnen veel scenes die in andere steden dienen te worden gefilm tegelijk worden opgenomen in Praag. Dus waan je in een echte filmdecor stad en ga voor een stedentrip Praag!

Praag - KarelsbrugDe bekende Karelsbrug in Praag.

# Rome - Angels and Demons

De film Angels and Demons van de schrijver Dan Brown is het vervolg op de film The Da Vinci Code. Het speelt zich bijna in het geheel af in Rome. Rome was dan ook het perfecte decor voor deze film! De film zit namelijk vol met cryptische aanwijziging en daar past Rome met haar rijke geschiedenis natuurlijk goed bij. Piazza del Popolo, Piazza Navona en Castel St. Angelo kom je dan ook regelmatig tegen in de film. Wist je dat de scènes die zich afspelen in Vaticaanstad helemaal niet in Rome zijn opgenomen? De crew kreeg namelijk geen toestemming om hier te filmen. Om dit probleem op te lossen is er een replica gebouwd van het Vaticaan op de set in Hollywood. Het échte Vaticaansstad is dus nóg mooier dan in de film. Plan snel een bezoek en ervaar het zelf tijdens een stedentrip Rome.

Vaticaanstad in RomeHet Vaticaan in Rome.

# Londen - James Bond, Harry Potter en Notting Hill

Geheime ministeries, blauwe deuren en de thuisbasis van 007. Londen is het decor van veel bekende films zoals Harry Potter, James Bond en Notting Hill. Helaas is de beroemde blauwe deur er niet meer, maar alsnog is Notting Hill een bezoek waard als je in Londen bent. Wandel ook zeker door de Diagon Alley (wegisweg),de bekende tovenaarsstraat uit de Harry Potter films.

Tip voor de Harry Potter fans: bezoek de Harry Potter studio's tijdens een stedentrip Londen!

Notting Hill in LondenNotting Hill in Londen

# IJsland - Game of Thrones

Het Vatnajökull Nationaal Park is met haar schitterende landschap van ijsgrotten, gletsjers en besneeuwde bergtoppen in de spotlights gezet tijdens opnames voor de serie Game of Thrones. Het wel bekende Beyond the Wall is hier grotendeels opgenomen in het Thingvelier Nationaal Park. Maar maak je geen zorgen, de White Walkers zijn inmiddels verslagen ;).  Ook is er in Thingvelier Nationaal Park gefilmd voor de serie. IJsland is niet alleen een geweldig decor voor fantastische films, maar het land zelf is ook een prachtige vakantiebestemming. IJsland moet je minstens een keer in je leven bezocht hebben! Verken de bijzondere plekken van IJsland tijdens een stedentrip Reykjavik.

Een Gletsjer in IJslandEen Gletsjer in IJsland

#Florence - Da Vinci Code

Dat Florence een prachtige stad is vol met cultuur en geschiedenis is geen regisseur ontlopen. De stad heeft namelijk al meerdere keren gefunctioneerd als filmdecor. Bekende films zoals de Da Vinci Code en Inferno zijn hier opgenomen. Prachtige locaties die onder andere in de Da Vinci Code gebruik zijn de tower van Badia Fiorentina, de tuinen van Boboli, het Pitti Paleis en vele meer. Als deze wereldberoemde film de schoonheid van Florence kan waarderen, dan jij zeker ook! Ontdek het zelf tijdens een stedentrip Florence.

Florence de Boboli Tuinen

De indrukwekkende Boboli tuinen in Florence


Natuurlijk zijn er nog vele andere filmlocaties in Europa, maar dit zijn onze persoonlijke favorieten. Ben je enthousiast geworden om een filmlocatie te bezoeken tijdens een stedentrip? Bekijk dan ons aanbod stedentrips.

Liefs,

Bebsy