9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Maak de lekkerste wereldgerechten thuis! | Proef je vakantie vanuit huis

2020-06-05

Cultuur snuiven, een drankje op het terras, nog even shoppen en heerlijk eten... Dat is toch waar een vakantie omdraait?! Als je er niet tussenuit kan, maar wel in de vakantiestemming wil komen, haal dan gewoon de vakantie naar je toe. Dat kan eenvoudig met deze lekkere wereldse gerechten. Ga jij voor Shakshuka uit Marrakech, Pastéis de Nata uit Lissabon of een van de andere lekkere recepten. Waar je ook voor gaat, het wordt zeker een succes! Zie hieronder Bebsy haar lekkerste recepten en... Eetsmakelijk! 

Shakshuka uit Marrakech

Het gerecht Shakshuka uit Marrakech

Een gerecht dat wereldwijd gewaardeerd wordt is Shakshuka. Het Oosterse gerecht komt oorspronkelijk uit Tunesië. In eerste instantie bestond het gerecht alleen uit gekookte groenten met gehakt of een stukje lever. In de loop der jaren is het gerecht wat veranderd en zijn er veel fijne ingrediënten aan toegevoegd. Marokko heeft een heerlijke, eigen (vegetarische) variant van het gerecht die in veel restaurants in Marrakech te vinden is. Het recept van deze variant deelt Bebsy graag met je!

Besaha! - Eetsmakelijk!

Recept Shakshuka

Arancini uit Sicilië

Sicilië2

Een heerlijke klassieker uit de Siciliaanse keuken zijn Arancini (risottoballetjes). Dit zijn gefrituurde balletjes gevuld met rijst, vlees en kaas. In Sicilië vind je deze snack in twee varianten: in kegelvorm (uit Palermo) of in de vorm van een balletje (uit het oosten van het eiland). Het gerecht is onwijs lekker en eenvoudig zelf te maken. Bebsy verteld je graag hoe!

Buon Appetito! - Eetsmakelijk!

Recept Arancini

Empanadas uit Valencia

Deeghapje Empanadas uit Valencia

De overheerlijke deeghapjes Empanadas zijn zeer populair in Spanje. Empanadas zijn gevulde deeghapjes en er zijn verschillende varianten. Zo is het gerecht in sommige gevallen gevuld met gehakt, in andere gevallen met kip en ook is er een vegetarische variant. Het hapje is vernoemd naar het woord ‘Empanar’, dit betekent inpakken. Als je op stedentrip Valencia gaat, is het zeker aan te raden om dit hapje te proeven. Maar ook nu kan dat met Bebsy! Weten hoe je dit gerecht zelf kunt maken? Bebsy deelt graag het recept met je!

Buen apetito! - Eetsmakelijk!

Recept Empanadas

Lángos uit Budapest

De Hongaarse streedfood Lángos

Een van de meest gewaardeerde streetfood gerechten in Hongarije is het lokale gerecht Lángos. Deze smakelijke Hongaarse snack is gefrituurd deeg belegd met zure room en geraspte kaas. Tegenwoordig wordt er ook vaak knoflook toegevoegd aan het gerecht. Deze heerlijke snack is eenvoudig te maken en je kunt zelf bepalen welke toppings je erop wil hebben. Bebsy vertelt je graag hoe je deze Hongaarse snack zelf maakt! 

Jó étvágyat! - Eetsmakelijk!

Recept Lángos

Pastéis de Nata uit Lissabon

Portugal - Pastel de Nata

Een typisch Portugese lekkernij is Pastéis de Nata. Deze overheerlijke gebakjes gevuld met crème zijn bedacht in de 17e eeuw door monniken uit het Jerónimos-klooster in Belém. De monniken gebruikte vroeger veel eiwitten om hun kleding kreukvrij te maken. De eidooiers die hierdoor overbleven zijn nu een belangrijk ingrediënt in de Portugese gebakjes. We delen graag het recept met je, zodat je ook vanuit huis van deze smaakvolle gebakjes kunt genieten!

Bom Apetite! - Eetsmakelijk!  

Recept Pastéis de NataHeb jij na het lezen van deze blog en het maken van deze gerechten ook zo'n vakantiegevoel gekregen? Dan is het tijd om je volgende vakantie te plannen! Bekijk hier het aanbod stedentrips inclusief vlucht en hotel van Bebsy. Wie weet geniet jij dan wel binnenkort van een van deze gerechten tijdens je welverdiende vakantie. 


Liefs,

Bebsy