9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland ademt geschiedenis! Het prachtige Brugse Ommeland heeft historische landschappen, verborgen plekken, kastelen en nog meer prachtige gebouwen. Wees niet verbaasd als je midden in de natuur een militaire basis of kasteel vindt of wanneer je een klein dorpje inloopt en er ineens een gigantische kerk staat. Er zijn genoeg plekken om te ontdekken tijdens een goedkope vakantie Brugse Ommeland!

Hotels in Brugse Ommeland op de kaart

Bezienswaardigheden Brugse Ommeland

Fietsen

Het Brugse Ommeland heeft perfecte fietsroutes! Niets is zo lekker als een fietstochtje door het groen. Als je niet je eigen fiets mee kan nemen, dan is het ook mogelijk om in het Brugse Ommeland een fiets te huren. Tijdens het fietsen kom je langs verschillende bezienswaardigheden, zoals kastelen en andere historische gebouwen. Door deze prachtige regio zijn verschillende routes al voor je uitgestippeld, maar je kan er natuurlijk ook zelf een verzinnen. Ga jij voor een route door de stad of toch de natuur?

Wandelen

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie Brugse Ommeland. De prachtige natuur vol verborgen highlights is ideaal voor het maken van een heerlijke wandeling. Maak een wandeling langs een kasteel of abdij of ga lekker ronddwalen in een kasteelpark. Stippel zelf een leuke route uit of volg een van de vele wandelroutes. Het Brugse Ommeland met talrijke bossen en natuurgebieden is heerlijk voor een ontspannend weekendje.

Toon meer bezienswaardigheden

Brugge

In het Brugse Ommeland vind je de schilderachtige stad Brugge. Tijdens een bezoek aan deze stad lijkt het als of je in de middeleeuwen bent beland. De historische binnenstad is een verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen, prachtige gevels en unieke gebouwen. Ook vind je er sfeervolle grachten waar je heerlijke een tochtje over kan maken. Zo zie je de stad op een hele andere manier!

Domein Ryckevelde

Het Brugse Ommeland staat vol met prachtige kastelen. Eén van de mooiste kastelen is zonder twijfel het kasteel Ryckevelde in Ryckevelde. Het kasteel is pas tussen 1913 en 1929 gebouwd, waardoor het kasteel vrij jong is en nog goed intact is. De familie die het kasteel heeft gebouwd, bleef er maar tot 1946 wonen. Het park en de omliggende naaldbossen zijn voor het publiek opengesteld als wandel- en natuurgebied. Heerlijk om een middagje te vertoeven tijdens een vakantie Brugse Ommeland.

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Brugse Ommeland

360° foto's