9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Luxemburg

Luxemburg is een geweldig land voor een vakantie dicht bij huis. Het maakt niet uit of je een liefhebber bent van natuur of cultuur, Luxemburg heeft het allemaal! Ontdek de prachtige groene natuur van de Luxemburgse Ardennen of ga op stedentrip Luxemburg naar Luxemburg-stad. Er zijn prachtige plekken om te ontdekken! Zo vind je er een gezellig centrum met leuke restaurants en cafés, prachtige gebouwen, indrukwekkende kastelen en ondergrondse tunnels. Het centrum van Luxemburg-stad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dus dat zegt genoeg! Pak je goede wandelschoenen maar in en maak je klaar voor een goedkope vakantie Luxemburg!

Hotels in Luxemburg op de kaart

INSPIRATIE #BEBSY

Bezienswaardigheden Luxemburg

Kasteel Vianden

Luxemburg heeft ontzettend veel mooie kastelen, maar Kasteel Viander is zonder twijfel een van de mooiste en best bewaard gebleven kasteel van Luxemburg. Wanneer je het stadje Viander in rijdt, valt het kasteel boven op de berg meteen op. Het kasteel is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw op de restanten van een kasteel uit de Romeinse tijd. Zowel het kasteel als de inrichting is in oude staat hersteld. Dit maakt het een van de mooiste bezienswaardigheden van Luxemburg! Naast prachtig ingerichte kamers is er in de kasteelzaal een tentoonstelling van oude wapens en harnassen te zien. Dit wordt vast en zeker een hoogtepunt tijdens je vakantie Luxemburg!

Het Dal van de Zeven Kastelen

Niet ver van Luxemburg-stad ligt de regio Guttland met daarin het Dal van de Zeven Kastelen. Dit prachtige gebied staat vol met weiden en bossen, pittoreske dorpjes en natuurlijk zeven kastelen. Het dal is ongeveer 27 kilometer lang. Het begint in Mersch en eindigt in Steinfort. Deze route is perfect om met de auto of fiets af te leggen. Onderweg kom je langs de 7 kastelen Mersch, Schoenfels, Ansembourg, Koerich, Hollenfels, Ansembourg en Septfontaines. Dit is de perfect tocht tijdens je vakantie Luxemburg als je houdt van natuur, kastelen, authentieke dorpjes en mooie uitzichten.

Toon meer bezienswaardigheden

Het plein Place Guillaume II

In het centrum van Luxemburg-stad vind je een van de leukste pleinen van Luxemburg, het Guillaume II-plein. Veel locals en toeristen komen naar dit plein toe voor de gezelligheid. En gezellig is het er zeker! Neem plaats bij de gezellige restaurants en cafés en geniet van een hapje en een drankje. Op woensdag en zaterdag is het hier extra gezellig, want dan is er markt. Overal staan kraampjes met lokale spulletjes en lekkernijen. De markt is echt een bezoek waard tijdens je vakantie Luxemburg! Ook vind je op het plein een enorm standbeeld van Willem II. Naast de Koning van Nederland was hij ook de hertog van Luxemburg. 

Casemates du Bock

Casemates du Bock in Luxemburg-stad heeft een erg bijzondere geschiedenis. De vesting is in 963 gebouwd en behoorde ooit tot de sterkste vestingwerken ter wereld. In de loop der jaren is het namelijk flink uitgebreid met geweldige ringmuren, 3 vestinggordels, 24 forten, een ondergronds netwerk van 23 kilometer kazematten en nog veel meer. Het werd niet voor niets het 'Gibraltar van het Noorden' genoemd! Het ondergronds netwerk was niet alleen bedoeld als schuilplaats. Er was ook een bakker, een slager en nog veel meer. Het is echt indrukwekkend om de gangen te bezoeken tijdens een vakantie Luxemburg!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Luxemburg

360° foto's