9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Fly drive Corsica

Het wonderschone eiland Corsica ligt in de Middellandse Zee en hoort officieel bij Frankrijk. Tijdens een goedkope fly drive Corsica ontdek je echter al snel dat het net zo goed een landje op zichzelf zou kunnen zijn. De plaatselijke bevolking houdt al jarenlang vast aan dezelfde gebruiken en gewoonten, iets wat je terugziet in de lokale kunst, de eigen taal (het Corsu) en de smakelijke keuken. Corsica wordt ook wel het 'eiland van de schoonheid' genoemd. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom: de indrukwekkende kustlijn met schitterende stranden en het bergachtige binnenland leveren prachtige plaatjes op. Boek jouw fly drive Corsica bij Bebsy en ontdek deze schilderachtige bestemming in alle vrijheid!

fly-drive/frankrijk/corsica
{"product_type":"fly_and_drive","region_id":148,"last_filtered":""}end_last_filter
1
 
voorkeuren aanpassen
Geen vakanties gevonden
Begin opnieuw / bekijk alle vakanties

Hotels in Corsica op de kaart

Bezienswaardigheden Corsica

Hoofdstad Ajaccio

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en tevens de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Een bezoek aan zijn huis, Casa Buonaparte, is dan ook zeker aan te raden. Het meest centrale punt van de stad is de rotonde bij het plein Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst twaalf straten bijeen! Verder vind je er het stadhuis waarin het museum over Napoleon is gevestigd. 

De stranden van Corsica

Corsica heeft een indrukwekkende kustlijn met schitterende stranden. Met je huurauto rijd je er gemakkelijk naartoe. De mooiste stranden vind je aan de oostkust van Corsica, bij Porto-Vecchio. De azuurblauwe zee, de bomen op het strand en op de achtergrond rotsen zorgen voor prachtige plaatjes. Surfers verblijven graag op het strand bij de baai van Santa Manza, vlak bij het leuke plaatsje Bonifacio. 

Toon meer bezienswaardigheden

Parc Naturel Régional de Corse

‘Parc Naturel Régional de Corse’ ligt in het midden van het eiland en vormt een geweldige plek voor wandelliefhebbers. Het beslaat ongeveer 40% van Corsica en er is voor maar liefst 1500 km aan bewegwijzerde paden aangelegd. De flora en fauna, de goed bewaarde historische gebouwen en de archeologische opgravingen zorgen voor dagenlang vermaak.

Het stadje Bastia

Bastia is de tweede grote stad van het eiland Corsica en is gecentreerd rondom de indrukwekkende haven. Het oude deel van de stad is erg sfeervol dankzij de schilderachtige huisjes, pleintjes en kronkelende straatjes. Ook zijn er een aantal mooie culturele bezienswaardigheden, zoals de prachtige barokke gevel van de parachiekerk. Vooral in de avond is het heerlijk toeven in Bastia. Leuk weetje: het stadje staat bekend om haar heerlijke lokale wijnen. 

De rotsformaties van Piana

Op ongeveer 80 km van de hoofdstad Ajaccio liggen de rotsformaties van Piana. Vanaf de bijbehorende wandelpaden geniet je van fenomenale uitzichten over de oceaan en de rode rotsformaties, gevormd door jarenlange erosie. Het dorpje Piana behoort dankzij de witte huizen, het schilderachtige kerkje en het uitzicht op de baai tot de mooiste van Corsica.

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Corsica

360° foto's