9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Waddeneilanden

Tijd om lekker te ontspannen tijdens een goedkope vakantie Waddeneilanden! De Waddeneilanden zijn ideaal als je even tot rust wil komen en genieten van het strand en de duinen. Ook het binnenland is prachtig en perfect voor een mooie fiets- of wandeltocht of een lekkere picknick. Elk Waddeneiland heeft zijn eigen unieke karakter, waardoor ze allemaal wel iets bijzonder hebben om te bezoeken. Ga jij naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog? Van een vakantie Waddeneilanden van Bebsy kom je zeker uitgerust thuis!

Hotels in Waddeneilanden op de kaart

INSPIRATIE #BEBSY

Bezienswaardigheden Waddeneilanden

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland en daarom is er ontzettend veel te zien en te doen. Zodra je voet aan wal zet merk je het gelijk! Door de mooie natuur rijd je naar gezellige dorpen als Den Burg, De Koog, De Waal en Cocksdorp. Uiteindelijk kom je uit in de prachtige Duinen van Texel aan het strand, het unieke natuurgebied de Slufter of bij de vuurtoren. Deze plekken zijn heerlijk om door heen te wandelen of de fietsen. Ook de Hoge Berg, een stuwwal uit de ijstijd, de zeehondenopvang Ecomare en een kaasboerderij zijn een bezoek meer dan waard tijdens een vakantie Waddeneilanden. Zoals je ziet is Texel ontzettend veelzijdig en is er voor iedereen wel iets te doen!

Vlieland

Wil je liever op vakantie naar een Waddeneiland wat rustiger en vol natuur is? Dan is een vakantie Waddeneilanden naar Vlieland perfect voor jou. Vlieland is volledig autovrij, maar dat is niet erg! De prachtige ongerepte natuur en schitterende uitgestrekte stranden zijn perfect voor een lekkere wandeling of fietstocht. Als je op Vlieland bent mag een bezoek aan het zeeaquarium de Noordwester en het enige dorpje Oost-Vlieland niet ontbreken. Ook heel leuk is een ritje met de Vliehors Express door natuurpark Vliehors. Succes gegarandeerd!

Toon meer bezienswaardigheden

Terschelling

Gezellig, gastvrij én artistiek, dat is Terschelling! Dit Waddeneiland is heerlijk als je er even tussenuit wil in eigen land. Het eiland wordt namelijk een van de mooiste plekjes van Nederland genoemd. Dat komt door de pittoreske dorpjes zoals West-Terschelling en Formerum, de prachtige natuur met als hoogtepunt De Boschplaat en de vriendelijke bewoners. Erg bijzonder zijn de talloze ateliers en galerietjes van kunstenaars. Daarnaast is Terschelling echt een wandeleiland. Wandel langs bossen, heide en duinen naar het heerlijke strand. Je kan uren lopen zonder mensen tegen te komen. Het wordt een vakantie Waddeneilanden om niet snel te vergeten!

Ameland

Wil je lekker eropuit met het gezin? Ga dan voor een vakantie Waddeneilanden naar Ameland! Dit eiland is perfect voor een kneuterige familievakantie. Lekker samen schelpen zoeken op het strand, eten in een pannenkoekenrestaurant en overblijfselen van de walvisvaart bewonderen. Hier kan het allemaal! Daarnaast vind je op Ameland het schoonste strand van Nederland en is het eiland ideaal om te fietsen en te wandelen. Ook is Ameland echt een paardeneiland, dus een ritje op een paard kan niet ontbreken tijdens je bezoek aan Ameland!

Schiermonnikoog

Ultieme rust vind je op Schiermonnikoog. Dit Waddeneiland is perfect als je even helemaal wil ontsnappen uit het dagelijks leven. Het is het kleinste Waddeneiland en straalt rust, ruimte en natuur uit. Het hele eiland is een nationaal park, waardoor je er heerlijk kan wandelen en fietsen. Sla tijdens je bezoek vooral de oostelijke zandplaat niet over. Hier liggen soms honderden zeehonden te chillen! Ook leuk is om lekker te gaan wadlopen, de vuurtoren te bezoeken of overblijfselen uit de oorlog te bekijken. Voor gezelligheid ga je naar het enige dorp op het eiland met pittoreske oude straatjes, restaurantjes en terrassen. Zoals je ziet is er genoeg te doen en te zien tijdens een vakantie op Schiermonnikoog!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Waddeneilanden

360° foto's