9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Brussel

Als je aan Brussel denkt dan denk je al snel aan politiek, maar deze stad heeft nog veel meer te bieden. Het is een heerlijke stad voor een weekendje weg. Je vindt er een tal van bezienswaardigheden en de gezellige cafés en restaurants zitten van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vol met locals en toeristen. Ontdek de historische binnenstad en ga lekker een dagje winkelen. Vergeet ook niet om een van de chocolade ateliers te bezoeken, want die zijn er in overvloed! Een goedkope stedentrip Brussel is altijd een goed idee!

Hotels in Brussel op de kaart

INSPIRATIE #BEBSY

Bezienswaardigheden Brussel

Manneken Pis

Manneken Pis is zonder twijfel het bekendste beeld van Brussel. Een stedentrip Brussel is dan ook niet compleet zonder een bezoek gebracht te hebben aan Manneken Pis. Er gaan twee geruchten rond over het beeld. Het eerste verhaal is dat het kleine jongetje tegen de deur van een heks heeft geplast, op de plek waar het beeld staat. De heks was zo boos dat ze hem in een standbeeld veranderde. Het tweede gerucht is dat de vader het jongetje hem kwijt was. Toen hij hem na twee dagen vond, stond hij op die plek te plassen. De vader was zo blij dat hij hem gevonden had dat hij een fontein liet maken met daarop het beeld van het passende jongetje. Welk verhaal denk jij dat waar is?

Het Atomium

Het Atomium is een echte toeristische trekpleister tijdens je stedentrip Brussel. Dit unieke staaltje architectuur werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van Brussel van 1958 door André Waterkeyn. Het is vandaag de dag nog één van de populairste attracties van Brussel. Je kan er ook naar binnen! Geniet van een 360° panoramisch uitzicht over Brussel op 95 meter hoogte. Boven kan je ook een snack halen, lunchen of dineren. 

Toon meer bezienswaardigheden

De Grote Markt

De Grote Markt van Brussel is het centrale plein van Brussel. Je kan er niet omheen tijdens je stedentrip Brussel. Het plein wordt omringd door historische rijkdom. Zo vind je er het Stadhuis, het Broodhuis en vele andere prachtige gebouwen. Veel mensen vinden de Grote Markt één van de mooiste pleinen van de wereld. Niet zo gek dus dat dit plein al sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Koninklijk Paleis van Brussel

Een prachtig gebouw dat je niet mag overslaan tijdens je stedentrip Brussel is het Koninklijk Paleis van Brussel. Dit indrukwekkende gebouw is niet de woning, maar wel het werkpaleis van de Belgische Koning. Voor het paleis ligt één van de breedste straten van Brussel, het Paleizenplein. Houd jij ervan om paleizen te bezoeken? Dan mag je dit paleis zeker niet missen. Wandel door de prachtige vertrekken en voel je een prins of prinses.

Jubelpark

Vergeet niet tijdens je stedentrip Brussel een bezoek te brengen aan Jubelpark. Dit prachtige park is in opdracht van Koning Leopold II in 1852 aangelegd. In het Frans heet het park 'Parc du Cinquantenaire'. Deze naam geeft duidelijk aan waarom hij het park heeft aangelegd. Het was voor de viering van vijftig jaar onafhankelijk België in 1880. In 1905 is er de bijzondere triomfboog aan toegevoegd.

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Brussel

360° foto's