9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Hamburg

Gezellige wijken, sfeervolle grachten en prachtige gebouwen; dat is Hamburg! De stad heeft een prachtig industrieel karakter met moderne gebouwen. Tel daar de hippe boetiekjes en culinaire restaurantjes bij op en je hebt alles voor een heerlijke stedentrip. Dit alles maakt van Hamburg één van de leukste steden van Duitsland. Boek een goedkope stedentrip Hamburg en ontdek het zelf!

Hotels in Hamburg op de kaart

Bezienswaardigheden Hamburg

De Nikolaiturm

De Nikolaiturm is een erg bijzonder gebouw. Het is voor het eerst gebouwd in de 12e eeuw voor de heilige Sint-Nicolaas. Gedurende de jaren die volgden is het vaak gerenoveerd en aangepast. De laatste aanpassingen zijn gedaan na een brand in 1842. De kerk kreeg een hele nieuwe toren van maar liefst 147 meter hoog. Niet zo gek dus dat ze 11 jaar over de bouw hebben gedaan! Maar het resultaat mocht er wezen. De Nikolaiturm was op dat moment namelijk de hoogste toren ter wereld. Dit is het geweest tot de opening van de Burj Khalifa in Dubai in 2007.

Het Rathaus

Een van de mooiste gebouwen van Hamburg is zeker het Rathaus. Tijdens je stedentrip Hamburg kan je niet om dit gebouw heen! Het is een prachtig groot gebouw van maar liefst 17.000 vierkante meter uit 1886. Wist je dat het Rathaus zes kamers meer heeft dan het Buckingham Palace? Genoeg te zien en te beleven dus! Bezoek de prachtige binnenplaats en de indrukwekkende zalen en laat je verrassen door alle pracht en praal. Je komt ogen te kort!

Toon meer bezienswaardigheden

De straat Reeperbahn

Klaar voor een gezellige avond? Breng dan een bezoek aan de Reeperbahn. Je vindt er nachtclubs, cafés, discotheken en theaters in overvloed! Ook vind je er het Operettenhaus en de beroemde club Moondoo. Deze club is in de jaren 60 beroemde geworden, doordat de Beatles er hebben opgetreden. Zoals je ziet wordt je avond tijdens een stedentrip Hamburg dus zeker een succes!

De wijk Schanzenviertel

De wijk die je niet mag overslaan tijdens je stedentrip Hamburg is Schanzenviertel. Dit is zonder twijfel een van de leukste wijken van de stad. Vroeger was dit een wijk vol met armoede, maar tegenwoordig merk je daar niks meer van. Het is nu een hele hippe en een beetje alternatieve wijk. Je vindt er veel street art, kleine straatjes met hippe boetiekjes en gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden. Schanzenviertel is een populaire ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Hamburg.

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Hamburg

360° foto's