9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Utrechtse Heuvelrug

Toe aan een vakantie vol natuur en cultuur? Ga dan voor een vakantie Utrechtse Heuvelrug! Ontdek dit prachtige gebied vol loof- en dennenbossen waar je zomaar een ree kunt tegenkomen, adembenemende zandverstuivingen en uitgestrekte heidevelden. Ook zijn er historische kastelen in overvloed. Boek nu een goedkope vakantie Utrechtse Heuvelrug bij Bebsy en ontdek het zelf! 

Hotels in Utrechtse Heuvelrug op de kaart

Bezienswaardigheden Utrechtse Heuvelrug

Wandelen en fietsen

De Utrechtse Heuvelrug is echt een oase van rust. Het is hier heerlijk om te wandelen of te fietsen langs de historische kastelen, kronkelende rivieren en eeuwenoude bossen. Wie weet spot jij een ree of een das! Op de Utrechtse Heuvelrug zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld om te volgen. Zo zijn er routes van 2 kilometer en routes van 9 kilometer. Met deze routes weet je zeker dat je niets van al het moois hoeft te missen! Natuurlijk is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo nog meer van dit prachtige gebied te ontdekken.

Pyramide van Austerlitz

Wat echt niet mag ontbreken tijdens je vakantie Utrechtse Heuvelrug is een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz. Deze Pyramide is maar liefst 36 meter hoog en is gebouwd in 1804. Het is echt een indrukwekkend gezicht de Pyramide op de open plek in de natuur. Nog leuker is om de Pyramide van Austerlitz te beklimmen! Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

Toon meer bezienswaardigheden

Paleis Soestdijk

In een prachtige groene omgeving ligt het indrukwekkende Paleis Soestdijk. In dit paleis woonden vroeger prins Bernhard en prinses Juliana, voordat de Koninklijke familie verhuisde naar Den Haag. De originele sfeer uit deze tijd is zoveel mogelijk behouden gebleven. Dat maakt een bezoek zo bijzonder. Wandel door de heerlijke tuin het paleis binnen en bekijk enkele privé vertrekken en representatieve stijlkamers. Het is een prachtig stukje Nederlandse cultuur om te bezoeken tijdens een vakantie Utrechtse Heuvelrug.

Kasteel Amerongen

In de Utrechtse Heuvelrug staan maar liefst 12 kastelen die je kan bezoeken tijdens je vakantie. Een van Bebsy haar favorieten is Kasteel Amerongen. Dit kasteel is gebouwd in 1680 en is echt prachtig. Het kasteel heeft een salon met mooie plafondstukken, 13 meter hoge galerij en een heerlijke tuin met de mooiste bloemen en planten. In Kasteel Amerongen kijk je echt je ogen uit!

De Grebbelinie van Renswoude

De Grebbelinie van Renswoude was tot 1951 een van de belangrijkste verdedigingslinies van Nederland. Het is maar liefst 40 kilometer lang en bestaat uit voorposten, keerkades, aarden forten, sluizen, loopgraven, bunkers en kazematten. Ervaar zelf tijdens je vakantie Utrechtse Heuvelrug hoe belangrijk deze verdedigingslinie was tijdens de oorlog en de vrede. Het wordt een bezoek om niet snel te vergeten!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor

360° foto's